Εντοπισμός παράνομων αλλοδαπών στο Γύθειο και στη συνέχεια εντοπισμός σκάφους με παράνομους αλλοδαπούς στο Κατάκολο - σύλληψη των διακινητών τους

Βραδινές ώρες της 27/01/2012, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου, για την ύπαρξη παράνομων αλλοδαπών επί του επαρχιακού οδικού δικτύου από το Μαρμάρι προς Βάθεια του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου σε συνεργασία με προσωπικό των Αστυνομικών Τμημάτων Γυθείου και Αρεόπολης, εντόπισαν και συνέλαβαν πενήντα οκτώ (58) αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί, κατά δήλωσή τους, είχαν μεταβεί στην εν λόγω περιοχή βραδινές ώρες της 26/01/2012, προερχόμενοι από την Αθήνα με φορτηγό όχημα και λεωφορείο, προκειμένου να επιβιβαστούν σε σκάφος με προορισμό τις Ιταλικές ακτές.

Επίσης, κατά δήλωσή τους προέκυψε, ότι με τα ίδια μέσα έφτασαν στην περιοχή περίπου εκατό (100) ακόμη αλλοδαποί, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε σκάφος με την ονομασία «ΕΤΙ» προς  άγνωστη κατεύθυνση.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Γυθείου.

Πρώτες πρωινές ώρες χθες, εντοπίστηκε από πλωτό ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στη θαλάσσια περιοχή 50 ν.μ. περίπου δυτικά του λιμένα Κατακόλου, σιδερένιο μηχανοκίνητο σκάφος με την ονομασία «ΕΤΙ», σημαίας Τουρκίας.

Στο σκάφος επέβαιναν εκατόν τριάντα εννέα (139) παράνομοι αλλοδαποί και τέσσερις (04) χειριστές – διακινητές, οι οποίοι αρνήθηκαν να υπακούσουν στα ηχητικά σήματα του πλωτού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προκειμένου να σταματήσουν και συνέχισαν με επικίνδυνους ελιγμούς.

Άμεσα, καθελκύστηκε από το πλωτό ανοιχτής θαλάσσης πνευστή ταχύπλοη λέμβος, όπου επέβαιναν στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και άνδρες του πλωτού, οι οποίοι μετά από καταδίωξη επιβιβάστηκαν στο «ΕΤΙ» αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο, διασώζοντας τους υπεράριθμους επιβαίνοντες από τους επικίνδυνους ελιγμούς του σκάφους.

Το σκάφος ρυμουλκήθηκε από το πλωτό ανοιχτής θαλάσσης στο λιμάνι του Κατακόλου, όπου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε όσους έχρηζαν ιατρικής παρακολούθησης.

Ενενήντα εννέα (99) από τους παράνομους αλλοδαπούς βρίσκονται σε παρακείμενο χώρο της Λιμενικής Αρχής, ενώ σαράντα (40) μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας.

Από τη Λιμενική Αρχή Κατακόλου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν κατά την αυτόφωρη διαδικασία οι τέσσερις (04) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 53, 38, 36 και 21 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι όπως προέκυψε είχαν ξεκινήσει πριν δυο μέρες από ακτές της περιοχής Γυθείου, προκειμένου να μεταφέρουν παράνομα τους αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ιταλία.         

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL