Διάσωση αλλοδαπών χειριστών κανό στην Κω – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Τήλο -Εκδήλωση πυρκαγιάς σε εμπορευματοκιβώτιο στο Κερατσίνι – Θάνατος αλλοδαπής στην Κέρκυρα -Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς

Διάσωση αλλοδαπών χειριστών κανό στην Κω  – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Τήλο -Εκδήλωση πυρκαγιάς σε εμπορευματοκιβώτιο στο Κερατσίνι – Θάνατος αλλοδαπής στην Κέρκυρα -Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κω για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση δώδεκα (12) αλλοδαπών , χειριστών έντεκα (11) κανό, στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ν.μ. νότια Ακρωτηρίου «ΚΡΙΚΕΛΟΥ» Κέφαλου Κω.
Άμεσα και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στην περιοχή έσπευσαν ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και τα ιδιωτικά σκάφη Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΑΜΑΡΙ ΙΙ» Ν. Κω 46, Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ» Ν. Κω 77 και το Θ/Γ «HAMABEJO» σημαίας Μάλτας, τα οποία περισυνέλεξαν τους δώδεκα (12) αλλοδαπούς και τους μετέφεραν καλά στην υγεία τους και με ασφάλεια στο λιμένα Κέφαλου Κω και στο λιμένα Καρδάμαινας Κω.
*****
Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Τήλου Ρόδου και Σύμης,, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Ι/Φ σκάφους ''ΣΑΠΦΩ'' Ν.Π. 9500, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Τήλου, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες. 
Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν ναυαγοσωστικό και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απογειώθηκε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας,  ενώ από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δεσμεύτηκαν δύο (02) παραπλέοντα σκάφη.
Το ανωτέρω σκάφος τελικά αγκυροβόλησε με ασφάλεια στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» ν. Τήλου, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, για ύπαρξη καπνού σε εμπορευματοκιβώτιο στον προβλήτα ΙΙΙ της λιμενικής εγκατάστασης «PCT».
Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο (02) Πυροσβεστικά οχήματα μετέβησαν στο σημείο όπου το ανωτέρω εμπορευματοκιβώτιο είχε απομακρυνθεί στο βόρειο τμήμα του προβλήτα ΙΙΙ.
Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός.
Προανάκριση διενεργείται από Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΑΧΑΡΑΒΗ» Κέρκυρας, 68χρονη αλλοδαπή.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε ιδιώτης ιατρός όπου διαπίστωσε τον θάνατο της .
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κέρκυρας.
*****
Στη σύλληψη τεσσάρων (04) συνολικά αλλοδαπών, ηλικίας 32, 34, 40, 39 ετών αντίστοιχα προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο , ο 34χρονος και ο 40χρονος κατείχαν και επέδειξαν  ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN και ο 39χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.                                                                
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το πλαστό και το ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου. 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα  Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με το Ε/Π-Α/Κ ''ΝΙΚΟΣ'' Ν.Α. 113, 80χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL