Εντοπισμός λαθραίων τσιγάρων σε Φ/Γ όχημα στην Ηγουμενίτσα

Εντοπισμός λαθραίων τσιγάρων σε Φ/Γ όχημα στην Ηγουμενίτσα – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα – Προσάραξη Φ/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» στην Καβάλα

Συνελήφθησαν, μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, στην πύλη εισόδου οχημάτων του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής, 31χρονος αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος και ο 42χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι μετέφεραν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στα τοιχώματα της καρότσας του φορτηγού ποσότητα τσιγάρων, την οποία σκόπευαν να μεταφέρουν λαθραία στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα και η ποσότητα των τσιγάρων, η οποία πρόκειται να καταμετρηθεί σήμερα παρουσία Τελωνειακών υπαλλήλων.

Εξελίξεις θα αναφερθούν με νεώτερο Δ.Τ.

======================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, μία αλλοδαπή, η οποία κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.

Επίσης, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών/ Τμ. Αλλοδαπών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων με προορισμό την Ιταλία τρεις (03) αλλοδαποί (2 άνδρες και 1 γυναίκα), διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

======================

Η Λιμενική Αρχή Καβάλας, ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν. Πάτρας 54, ότι προσάραξε σε αμμώδη βυθό περίπου εκατό μέτρα από την ακτή, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης στο δυτικό προβλήτα του λιμένα Ν. Καρβάλης, προερχόμενο από την Πάτρα κενό φορτίου, με 10 άτομα πλήρωμα.

Στο σημείο έσπευσαν προς παροχή βοήθειας πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.  ρυμουλκά και δύτης, ο οποίος διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει ρήγμα, ενώ οι εργασίες αποκόλλησης  θα συνεχιστούν σήμερα.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του Φ/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL