Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Θεσσαλονίκη - Σύλληψη για άμεση συνέργεια σε αλλοδαπό στην Πάτρα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό στη Χίο - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στη Βουλιαγμένη

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Θεσσαλονίκη - Σύλληψη για άμεση συνέργεια σε αλλοδαπό στην Πάτρα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό στη Χίο - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στη Βουλιαγμένη

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του M/V ''SIRIOS CEMENT I'' σημαίας Μάλτας γιαπεριστατικό προσάραξης του πλοίου στη θαλάσσια περιοχή Μικρού Έμβολου Θερμαϊκού Κόλπου.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τα Ρ/Κ ''ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ VII'' Ν.Π. 12490 και ''ΧΡΗΣΤΟΣ XLIV'' Ν.Π. 12511 με τη συνδρομή των οποίων το πλοίο αποκολλήθηκε, ενώ στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Θεσσαλονίκης.

Το ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν δεκαπέντε (15) μέλη πληρώματος, είχε αποπλεύσει έμφορτο από το αγκυροβόλιο της Θεσσαλονίκης για το λιμένα Porto Margiera Ιταλίας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης,που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SIRIOS CEMENT I'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και ελέγχου πιστοποίησης της στεγανότητας από συνεργείο δυτών.

Επίσης, διενεργήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από Επιθεωρητή MOU της οικείας Λιμενικής Αρχής με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ ποντίστηκε προληπτικά πλωτό φράγμα περιμετρικά του πλοίου.

*****

Στη σύλληψη μίας 29χρονης αλλοδαπής άμεσης συνεργού αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμέναπριν τον απόπλουΕ/Γ-Ο/Γ πλοίουμε προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε ένας 53χρονος αλλοδαπός να αποπειράται να εξέλθει παράνομα της χώρας με την άμεση συνέργεια της ανωτέρω 29χρονης αλλοδαπής, η οποία τον συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί του με το ως άνω πλοίο, ενώ κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό του πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών,πριν την επιβίβασή τους σεΕ/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστάταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τουςαπό τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της Λ. Αιγαίου στη χερσαία ζώνη του λιμένα Χίου, όταν 41χρονη οδηγός δίκυκλου οχήματος έχασε τον έλεγχο και έπεσε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.

Άμεσα η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο ''ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο Χίου, από όπου και εξήλθε, ενώ σύμφωνα με δήλωσή της το περιστατικό οφείλεται στην αντικανονική εκκίνηση ενός σταθμευμένου δίκυκλου οχήματος που οδηγούσε 27χρονος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν και οι δύο ανωτέρω οδηγοί διότι διαπιστώθηκε ότι δεν κατείχαν την προβλεπόμενη άδεια οδήγησης.

*****

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεσημβρινές ώρες σήμερα, γιαπεριστατικό μηχανικής βλάβης στο Ι/Φ ''VARUNI'' σημαίας Γαλλίας, στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού κόλπου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε με τη χρήση ιστίων στη μαρίνα Βουλιαγμένης, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους από την οικεία Λιμενική Αρχή μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL