Θάνατος επιβάτη σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Ηγουμενίτσα – Θάνατος επιβάτη σε κρουαζιερόπλοιο στη Ρόδο – Εντοπισμοί και διασώσεις αλλοδαπών στη Σύμη

 Θάνατος επιβάτη σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Ηγουμενίτσα  –  Θάνατος επιβάτη σε κρουαζιερόπλοιο στη Ρόδο –  Εντοπισμοί και διασώσεις αλλοδαπών στη Σύμη 
 
  Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “SUPERFAST XI” Ν.Π. 11026 ότι ανευρέθηκε εντός της καμπίνας του 59χρονος αλλοδαπός επιβάτης χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω προς τον οικείο λιμένα.
  Στον 59χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί του πλοίου, χωρίς να ανταποκρίνεται, ενώ με τον κατάπλου του “SUPERFAST XI” παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
  Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
                                                                                    ***** 
  Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για θάνατο 62χρονου επιβάτη του Κ/Ζ “OCEANA” σημαίας Μπαχαμών στο κατάστρωμα του πλοίου, ενώ το πλοίο ελλιμενιζόταν στον τουριστικό λιμένα Ρόδου.
  Στον 62χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιατρό του πλοίου  όπου δεν ανταποκρίθηκε και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
  Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
                                                                                    ***** 
 
   Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι έξι (26) αλλοδαπών προέβησαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
    Συγκεκριμένα,ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ρόδου και Σύμης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ύπαρξη πνευστής μηχανοκίνητης λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν.Σύμης.
   Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  προέβη στον εντοπισμό και τη διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα  Σύμης.
   Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
                                                                                 ***** 
   Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι (20) αλλοδαπών προέβησαν,  απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε σε βραχώδη περιοχή της ν.Νίμου ν.Σύμης, τους παραπάνω αλλοδαπούς.
   Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., , προέβη στον απεγκλωβισμό και τη διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα  Σύμης.
      Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL