Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κύθνο – Προσάραξη Ι/Φ-Α/Ψ σκάφους στη Σκόπελο - Τροχαίο ατύχημα στη Ζάκυνθο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Σύλληψη για παράνομη οπλοφορία στο Βόλο

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κύθνο – Προσάραξη Ι/Φ-Α/Ψ σκάφους στη Σκόπελο - Τροχαίο ατύχημα στη Ζάκυνθο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Σύλληψη για παράνομη οπλοφορία στο Βόλο
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ'' Ν.Π. 10638, ότι διαπιστώθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ έπλεε έξω από το λιμένα ν. Κύθνου.
Το ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά για λιμένες ν. Κύθνου – ν. Σερίφου – ν. Σίφνου – ν. Μήλου – ν. Φολέγανδρου – ν. Σίκινου – ν. Ίου – ν. Θήρας, επέστρεψε στον λιμένα Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια 250 επιβάτες, 26 οχήματα, 26 φορτηγά και 10 δίκυκλα.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
 
 ***** 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό πρόσκρουσης του Ι/Φ-Α/Ψ σκάφους ''ΣΑΜΑΝ'' σημαίας Βελγίου σε βραχώδη ακτή, στη θαλάσσια περιοχή ''ΛΙΜΝΟΝΑΡΙ'' ν. Σκοπέλου, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα.
Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το θαλάσσιο ταξί ''ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ'' Ν.Σ. 166, στο οποίο επέβαιναν και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Από την πρόσκρουση, το Ι/Φ σκάφος απώλεσε την πρωραία άγκυρά του και δεν κατέστη δυνατή η ανέλκυσή της, ενώ το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το ''ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ'' με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Αγνὠντα ν. Σκοπέλου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια. 
Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
***** 
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη συμβολή των οδών Κ. Λομβάρδου και Λογοθετών στη Ζάκυνθο, όταν δίκυκλη μοτοσικλέτα με οδηγό 29χρονο αλλοδαπό συγκρούστηκε με ΕΙΧ όχημα με οδηγό επίσης 29χρονο αλλοδαπό.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού του δικύκλου, ο οποίος μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου. 
 
 ***** 
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 34 και 26 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
 
Επίσης, στη σύλληψη ενός αλλοδαπού, ηλικίας 47 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, καθώς και είχε απαγόρευση εισόδου σε έδαφος Schengen.
 
Τέλος, στη σύλληψη ενός αλλοδαπού, ηλικίας 25 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 65χρονου ημεδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Βόλου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον επιβατικό λιμένα Βόλου, ο ανωτέρω βρέθηκε να κατέχει ένα σπαθί με λάμα μήκους εξήντα (60) εκατοστών.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL