Αδυναμία πρόσδεσης Ε/Γ – Ο/Γ «ΘΑΣΟΣ VI» στο λιμάνι της Θάσου –

Αδυναμία πρόσδεσης Ε/Γ – Ο/Γ «ΘΑΣΟΣ VI» στο λιμάνι της Θάσου – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κάρυστο

Απογευματινές ώρες χθες, το Ε/Γ – Ο/Γ «ΘΑΣΟΣ VI» Ν.Π. 10647, ενώ εκτελούσε τακτικό δρομολόγιο από Κεραμωτή για λιμένα Θάσου με 104 επιβάτες, κατά την προσπάθειά του να καταπλεύσει, λόγω τον δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν κατέστη αυτό δυνατό με αποτέλεσμα να πλαγιοδετήσει με την δεξιά πλευρά του και να έρθει σε επαφή με το κρηπίδωμα δημιουργώντας εσωκοιλώματα.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία ζήτησε την συνδρομή του Ρ/Κ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Ν.Θ.164 το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Καβάλας προκειμένου συνδράμει στην ασφαλή πρόσδεση του πλοίου στο λιμάνι της Θάσου, ενώ παράλληλα στο σημείο μετέβη το Ρ/Κ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Ν.Θ. 452 και το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ» Ν.Π. 11234 για παροχή συνδρομής.

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ολοκληρώθηκε ασφαλώς η αποβίβαση των επιβατών, ενώ τα οχήματα παραμένουν εντός του πλοίου.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν προκλήθηκε ζημιά σε περιουσία τρίτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ τα ανωτέρω Ρ/Κ παραμένουν στην περιοχή για επανέναρξη των προσπαθειών αποκόλλησης του «ΘΑΣΟΣ VI».

Από την Λιμενική Αρχή Θάσου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι επιθεώρησής του και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

=========================

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Καρύστου και συγκεκριμένα επί της παραλιακής οδού Κριεζώτου, όταν 27χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, συγκρούστηκε με δίκυκλο με οδηγό 55χρονο.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός του δικύκλου, ο οποίος διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Καρύστου για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ υλικές ζημιές προκλήθηκαν και στα δύο οχήματα, καθώς και σε τρίτο Ι.Χ.Ε όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Καρύστου.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL