Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στη Μυτιλήνη - Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στον Πειραιά – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στην Κύθνο -

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στη Μυτιλήνη -   Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στον Πειραιά – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στην Κύθνο - Τραυματισμός επιβάτιδος στην Τήνο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Θήρα
 
Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στο λιμένα Μυτιλήνης, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. “ΚΥΜ”, ο 35χρονος βρέθηκε να κατέχει εντός των αποσκευών του μια (01) πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους ενενήντα οκτώ χιλιόγραμμων (0,98 gr), καθώς και ένα (01) πλαστικό δοχείο το οποίο περιείχε φαιά σκόνη όπου ανιχνεύθηκε ηρωίνη καθαρού βάρους εκατόν έξι γραμμαρίων και εβδομήντα οκτώ χιλιόγραμμων (106,78 γρ.).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η προαναφερόμενη ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, το ποσό των χιλίων διακοσίων σαράντα ευρώ (1.240,00€) και ένα κινητό τηλέφωνο.
*****
Στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παράβαση του Ν.2960/2001 ''Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας''.
Συγκεκριμένα, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στο πλαίσιο πρόληψης και καταστολής έκνομων ενεργειών, από τα ανωτέρω στελέχη, κατά την επιβίβασή του 26χρονου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο λιμένα Πειραιά, εντοπίστηκαν εντός της χειραποσκευής του συνολικά είκοσι (20) κούτες τσιγάρων περιέχουσες δέκα (10) πακέτα τσιγάρων έκαστη, το σύνολο των οποίων δεν έφερε την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα.
*****
Στη σύλληψη ενός 19χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κύθνου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους “QUATRAILLE” σημαίας Βελγίου, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Κύθνου.
Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε το Α/Κ ''ΝΙΚΟΣ'' Ν.Π.5262, επί του οποίου επέβαινε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Κύθνου, το οποίο ρυμούλκησε το “QUATRAILLE”  με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Λουτρών ν. Κύθνου, όπου και αγκυροβόλησε.
Από τη Λιμενική Αρχή Κύθνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού εγγράφου από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Τραυματισμός 68χρονης επιβάτιδος σημειώθηκε στην Τήνο απογευματινές ώρες σήμερα, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου του Ε/Γ-Ο/Γ 'SUPERFERRY II'' Ν.Π. 9939, μετά την πτώση και απώλεια της ισορροπίας της.
Η γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και  μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Τήνου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεγείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο λιμένα ''ΑΘΗΝΙΟΣ'' ν. Θήρας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 33χρονος αλλοδαπός, παρέσυρε 48χρονη ημεδαπή πεζή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.
Άμεσα η ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, απ'όπου και εξήλθε.
Προανάκριση διενεγείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL