Τραυματισμός ημεδαπού από ξυλοδαρμό στο Πέραμα - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σύμη – Διάσωση δύο (02) αλλοδαπών μετά απο ανατροπή σκάφους στο Βόλο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Αίγινα – Μηχανική Βλάβη Ε/Γ -Ο/Γ-Τ/Χ σκάφους

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Περάματος, από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, αναφορικά με περιστατικό ξυλοδαρμού 33χρονου ημεδαπού με τη χρήση λοστών και γκλοπ, από ομάδα δεκαπέντε (15) ατόμων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους φορώντας κράνη.
Η ανωτέρω πράξη έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο λιμανάκι Αλιέων Περάματος και ο παθών μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ για νοσηλεία  στο Αγγειοχειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείο  «ΑΤΤΙΚΟΝ»  σοβαρά τραυματισμένος.
Προανάκριση διενεργείται από το Γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα εννέα (49) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νήσου Νίμου ν. Σύμης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σύμης. 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.  
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  για ανατροπή σκάφους τύπου καταμαράν, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αλυκών και Κριθαριάς Παγασητικού κόλπου, 500 μέτρα από την ακτή με αποτέλεσμα οι δύο αλλοδαποί επιβαίνοντες του να βρεθούν στη θάλασσα.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα και σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και φουσκωτό σκάφος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.
Οι ανωτέρω διασώθηκαν από το περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν καλά στην υγεία τους στο λιμένα Βόλου, ενώ το καταμαράν ρυμουλκήθηκε από το φουσκωτό σκάφος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας στο λιμένα Κριθαριάς.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για προσάραξη του  Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΝΔΡΟΣ” Ν.Π. 10941, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην περιοχή λιμένα “ΠΕΡΔΙΚΑΣ” νήσου Αίγινας. 
Άμεσα για το σημείο απέπλευσε το Ε/Π-Κ/Δ σκάφος “ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι ΡΕΣΚΙΟΥ” ΤΑ 203 στο οποίο επέβαινε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ το “ΑΝΔΡΟΣ” αποκολλήθηκε και κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Πέρδικας, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι επιθεώρησης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ ''ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ'' Ν.Π. 12002, το οποίο είχε αποπλεύσει από Πειραιά κενό επιβατών, ότι ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 1,2 ν.μ. ανατολικά νοτίου άκρου ν. Μακρόνησου παρουσιάστηκε βλάβη σε μία εκ των τεσσάρων κύριων μηχανών του πλοίου .
Το ''ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ''  κατέπλευσε αυτοδυνάμως με τις τρεις (03) κύριες μηχανές του στα ναυπηγεία Χαλκίδας, όπου από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας του απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL