Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στην Κω – Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά και κατοχή πλαστών εγγράφων στη Μυτιλήνη

 Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών  στην Κω – Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά και κατοχή πλαστών εγγράφων στη Μυτιλήνη
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση εννέα (09) αλλοδαπών προέβη,  πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑΣ” ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω. 
 
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι ενός (21) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑΣ” ν. Κω, δύο (02) πνευστές μηχανοκίνητη λέμβους, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω. 
 
Προανακρίσεις διενεργούνται απο τη Λιμενική Αρχή Κω.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και κατοχή ταξιδιωτικὠν εγγράφων τρίτων προσώπων με ενδείξεις πλαστότητας. 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στο λιμένα Μυτιλήνης, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. “ΚΥΜ”, ο 24χρονος σε σωματικό έλεγχο βρέθηκε να κατέχει 3,12gr φυτικά αποσπάσματα κάνναβης καθώς και τέσσερις (04) ταυτότητες τρίτων προσώπων με ενδείξεις πλαστότητας κρυμμένες εντός των υποδημάτων του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η προαναφερόμενη ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, τα ανωτέρω έγγραφα, το ποσό των τετρακοσίων τριάντα πέντε ευρώ (435 €) και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL