Προσάραξη Ι/Φ-Τ/Ρ σκάφους στο Νέο Μαρμαρά - Θάνατος αλλοδαπής επιβαίνουσας Ι/Φ σκάφος στην Κύθνο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Καβάλα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Ύδρα - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Προσάραξη Ι/Φ-Τ/Ρ σκάφους στο Νέο Μαρμαρά - Θάνατος αλλοδαπής επιβαίνουσας Ι/Φ σκάφος στην Κύθνο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Καβάλα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Ύδρα - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας 
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νέου Μαρμαρά, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ-Τ/Ρ ''ΜΕΑΝΔΕΡ'' Ν.Π. 8477, σε αμμώδη ακτή  στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από τη νησίδα ''ΣΠΑΛΑΘΡΟΝΗΣΙΑ'' Νέου Μαρμαρά, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος προσαραγμένο σε αβαθή, ενώ με τη συνδρομή τους οι επιβαίνοντες σε αυτό μεταφέρθηκαν στην ακτή, καλά στην υγεία τους. Παράλληλα, στην περιοχή κατέπλευσαν τα Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ'' Ν. Ιερισσού 203 και ''ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ'' Ν.Ν. Μουδανιών 63 με τη συνδρομή των οποίων το ''ΜΕΑΝΔΕΡ'' αποκολλήθηκε.
Κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης απο ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε μικρό ρήγμα εξάλων δεξιάς πλώρης, μερική θραύση πηδαλίου καθώς και μικροεκδορές στο εσωτερικό της γάστρας, χωρίς να προκληθεί εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.
Στη συνέχεια το ''ΜΕΑΝΔΕΡ'' κατέπλευσε αυτοδύναμα και συνοδευόμενο από τα ''ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ'' και ''ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ'', στο λιμένα Νέου Μαρμαρά, για περαιτέρω επιθεώρηση απο πραγματογνώμονα.
Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΜΕΑΝΔΕΡ'' μέχρι αποκατάστασης των βλαβών.
 
***** 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κύθνου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον αλλοδαπό Κυβερνήτη του Ι/Φ ''RUFFINO'' σημαίας Νορβηγίας, ότι ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή περίπου 3 ν.μ. νοτιοδυτικά από το λιμένα Μέριχα ν. Κύθνου μαζί με την 58χρονη αλλοδαπή γυναίκα του, εκείνη κατά τη διάρκεια ναυτικών χειρισμών έπεσε στη θάλασσα.
Η ανωτέρω ανασύρθηκε με τη συνδρομή του ως άνω Κυβερνήτη, χωρίς τις αισθήσεις της, και αφού μεταφέρθηκε στο λιμένα Μέριχα, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δρυοπίδας Κύθνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Προανάκριση διενρεγίται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η σορός της ανωτέρω πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
*****
 
Ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι'' Ν.Π. 12455, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Καβάλας για λιμένα Θάσου, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στη δεξιά κύρια μηχανή.
Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Καβάλας, όπου αποβιβάστηκαν οι σαράντα πέντε (45) επιβάτες, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
Επιβατικό κοινό εξυπηρετείται με πλοία πορθμειακής γραμμής.
 
*****
 
Βλάβη στο πηδάλιο παρουσιάστηκε στο Ε/Π-Τ/Ρ ''ΜΑΪΣΤΡΑ'' Ν.Π. 10204, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή εξωτερικά του προλιμένα Ύδρας με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Το ανωτέρω ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε από το παραπλέον ΕΓ-Τ/Ρ ''ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΙΙ'' Ν.Υ. 140 στον όρμο Μανδράκι ν. Ύδρας, όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια.
Από το Λιμεναρχείο Ύδρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΜΑΪΣΤΡΑ'' μέχρι αποκατάστασης της βλἀβης και προσκόμισξης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοίας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
80χρονης και 72χρονης από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν. Νάξου 64
 83χρονου από το λιμένα Γαΐου Παξών στο λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
50χρονης από το λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001.
 
*****
 
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Ζέας στην θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής Πειραιά. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL