Βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Ερμιόνη - Παράνομη ναύλωση Τ/Ρ σκάφους στη Μύρινα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Κερατσίνι

Βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Ερμιόνη - Παράνομη ναύλωση Τ/Ρ σκάφους στη Μύρινα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Κερατσίνι

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ερμιόνης, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''F/D XVII'' Ν.Π. 11483, ότι ενώ είχε αποπλεύσει από το λιμένα της Ύδρας άκουσε έντονο κραδασμό στον άξονα της αριστερής κύριας μηχανής, και επρόκειτο να καταπλεύσει στο λιμένα της Ερμιόνης καθυστερημένα με μειωμένη ταχύτητα.

Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Πόρο – Ύδρα – Ερμιόνη – Σπέτσες, κατέπλευσε στο λιμένα Ερμιόνης όπου αποβιβάστηκαν εξήντα τρεις (63) επιβάτες. Οι δέκα (10) είχαν προορισμό την Ερμιόνη, ενώ οι πενήντα τρεις (53) τις Σπέτσες όπου προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν αυτοψίας από ιδιώτη δύτη και επιθεώρησης από Επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διαπιστώθηκε απώλεια του ενός τρίτου περίπου του φτερού της αριστερής προπέλας.

Απογευματινές ώρες, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους του ''F/D XVII'' προκειμένου εκτελέσει μεμονωμένο πλου του για την Επισκευαστική Βάση Περάματος.

 

*****

 

Κατά τη διενέργεια ελέγχου στο Τ/Ρ ''ΕΥΘΥΜΙΑ'' Ν.Π. 8456 στο λιμένα Μύρινας ν. Λέσβου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, μεσημβρινές ώρες της 02-10-19, διαπιστώθηκε ότι τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης.

Συγκεκριμένα, επί του σκάφους επέβαιναν δύο (02) ημεδαποί και έξι (06) αλλοδαποί, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρεία του το είχε εκναυλώσει σε έναν αλλοδαπό έναντι του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000) και για τη χρονική περίοδο από 28-09-19 έως 05-10-19, σύμφωνα με το από 28-09-19 ναυλοσύμφωνο, με αρχική επιβίβαση το λιμένα Κεραμωτής, χωρίς την απαιτούμενη άδεια (Ν.4256/14), καθότι δεν είχε καταχωρηθεί εμπρόθεσμα αίτηση καταχώρησης στο ηλεκτρονικό μητρώο και δεν είχε υποβάλει αντίστοιχα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το ανωτέρω σκάφος τελεί υπό παράνομη ναύλωση από 16-09-19 και σύμφωνα με εγγραφές στο Ειδικό Έντυπο Πληροφοριακών Στοιχείων Επαγγελματικού Πλοίου Αναψυχής, έχει πραγματοποιήσει επιπλέον τρεις διαδοχικές ναυλώσεις.

Από το Λιμεναρχείο Μύρινας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και απαγορεύθηκε ο απόπλους του “ΕΥΘΥΜΙΑ” μέχρι πληρωμής του προστίμου ή κατάθεσης εγγυητικής επιστολής.

 

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός του ανοικτού υπαίθριου χώρου στάθμευσης οχημάτων της λιμενικής εγκατάστασης ΣΕΠ Α.Ε., στο οποίο ενεπλάκησαν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 48χρονο και Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 52χρονο.

Αποτέλεσμα του συμβάντος ήταν ο τραυματισμός του οδηγού του δικύκλου, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο “METROPOLITAN” για έλεγχο της κατάστασης της υγείας του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL