Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού και των συνεργών του στην Πάτρα - Σύλληψη παράνομης αλλοδαπής και του άμεσου συνεργού της στο Ηράκλειο - Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Μύκονο - Απαγόρευση απόπλου Θ/Γ πλοίου στην Πάτρα - Θραύση ιστίου Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Κάρυστ

Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού και των συνεργών του στην Πάτρα -

Σύλληψη παράνομης αλλοδαπής και του άμεσου συνεργού της στο Ηράκλειο - Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Μύκονο - Απαγόρευση απόπλου Θ/Γ πλοίου στην Πάτρα - Θραύση ιστίου Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Κάρυστο - Θάνατος λουόμενου στην Παλαιοκαστρίτσα

 

Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού και των δύο (02) αλλοδαπών συνεργών του προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε μία 28χρονη αλλοδαπή να διευκολύνει με τη συνέργεια ενός 36χρονου αλλοδαπού τον ανωτέρω 23χρονο αλλοδαπό ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, μαζί με τον οποίο θα ταξίδευαν με το ως άνω πλοίο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα, καθώς και το χρηματικό ποσό των (1.500) που βρέθηκε στην κατοχή της 28χρονης.

 

*****

 

Στη σύλληψη μίας 18χρονης αλλοδαπής και του 21χρονου αλλοδαπού άμεσου συνεργού της προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου στο λιμένα Ηρακλείου, εντοπίστηκε η ανωτέρω 18χρονη κατά την αποβίβασή της από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, η οποία κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, για την απόκτηση του οποίου διαπιστώθηκε κατά την προανάκριση μεσολάβησε ο ανωτέρω 21χρονος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω έγγραφο, ακτοπλοϊκά εισιτήρια καθώς και κάρτες επιβίβασης αερολιμένων.

 

*****

 

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 36 και 34 ετών αντίστοιχα, προέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε στην κατοχή του ανωτέρω 36χρονου κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή χειριστή – συνοδού αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών Κ9 Ν.024 ''UGLY'', ένας (01) χάρτινος φάκελος που περιείχε μία (01) νάιλον μεμβράνη με ποσότητα πιθανόν ηρωίνης καθαρού βάρους 17,19 γραμμαρίων.

Ακολούθησε νομότυπη κατ΄οίκον έρευνα στην οικία του ανωτέρω κατά τη διάρκεια της οποίας παρέδωσε ο ίδιος τα κάτωθι:

 • μία (01) νάιλον αυτοσχέδια συσκευασία με ποσότητα πιθανόν ηρωίνης καθαρού βάρους 1,63 γραμμαρίων σε μορφή βράχου,

 • μία (01) νάιλον αυτοσχέδια συσκευασία με ποσότητα πιθανόν ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους 1,06 γραμμαρίων,

 • μία (01) νάιλον αυτοσχέδια συσκευασία με ποσότητα πιθανόν ηρωίνης μεικτού βάρους 0,28 γραμμαρίων σε μορφή σκόνης και καφέ χρώματος,

 • μία (01) νάιλον αυτοσχέδια συσκευασία με ποσότητα πιθανόν ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους 1,85 γραμμαρίων,

 • ένα (01) πλαστικό μπουκάλι μικρού μεγέθους με ποσότητα πιθανόν μεθαδόνης καθαρού βάρους 6,52 ml και

 • μία (01) νάιλον αυτοσχέδια συσκευασία με ποσότητα πιθανόν βουπρενορφίνης καθαρού βάρους 0,15 γραμμαρίων σε μορφή σπασμένου δισκίου (SUBUTEX).

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καθώς και ένα (01) κινητό τηλέφωνο.

Επίσης, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας συνελήφθη ο 34χρονος αποστολέας του φακέλου που βρέθηκε στην κατοχή του 36χρονου συλληφθέντα.

   

  Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr.

   

  *****

   

  Απογευματινές ώρες χθες, προσήλθε στο Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πάτρας ο ναυτικός πράκτορας του ιδιωτικού πλοίου αναψυχής ''BLUE NIGHT'' σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου χορηγηθεί απόπλους, όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου των ναυτιλιακών εγγράφων διαπιστώθηκε ότι από την 18-08-19 είχε υποστεί μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

  Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων και αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''BLUE NIGHT'', ο οποίος στη συνέχεια κατόπιν προκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη.

   

  *****

   

  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρύστου, μεσημβρινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σε κίνδυνο του Ε/Π-Τ/Ρ ''ΣΑΛΛΥ'' λόγω θραύσης ιστίου, στη θαλάσσια περιοχή ''ΠΑΞΙΜΑΔΑ'' Καρύστου, με δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

  Το ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Ν. Καρύστου 110 στο λιμένα Καρύστου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοίας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

  Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρύστου.

   

  *****

   

  Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Κοντόγυαλου Κέρκυρας, 61χρονος αλλοδαπός.

  Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

  Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

  Σχετικά αρχεία: 

  Κατηγορία:


  Wildcard SSL