Εντοπισμός και κατάσχεση τεσσάρων τόνων και πεντακοσίων είκοσι τριών κιλών αλιευμάτων στο Ηράκλειο

Εντοπισμός και κατάσχεση τεσσάρων τόνων και πεντακοσίων είκοσι τριών κιλών αλιευμάτων στο Ηράκλειο

 

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση τεσσάρων τόνων και πεντακοσίων είκοσι τριών κιλών (4.523kg) αλιευμάτων προέβη το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο αλιευτικής επιθεώρησης που διενεργήθηκε στον κόλπο Ηρακλείου από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στελέχη του Γραφείου Αλιείας.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι στο ιταλικής σημαίας επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος ''TWENTY ONE'', υπήρχαν αλιευτικά εργαλεία οι διαστάσεις των οποίων δεν ήταν σύμφωνες με τη νομοθεσία.

Ειδικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά έξι (06) συρόμενα δίχτυα (τράτες) με ρομβοειδή μάτια, στο σύνολο των οποίων το μέγεθος των ματιών στο σάκο ή και στο τεμάχιο επιμήκυνσης της τράτας, ήταν μικρότερο του επιτρεπόμενου για ρομβοειδή μάτια, δηλαδή 50 χιλιοστά.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αλιεύματα συνολικού βάρους τεσσάρων τόνων και πεντακοσίων είκοσι τριών κιλών (4.523kg). Αναλυτικά, στο ''TWENTY ONE'' βρέθηκαν 4.036kg κόκκινης γαρίδας, 242kg γαλαζοκόκκινης γαρίδας, 61kg γάμπαρης, 72kg μπακαλιάρου, 42kg βαθυτικού σκορπιού, 46kg θράψαλων βυθού, 4kg πεσκαντρίτσας και 20kg μπαλάδων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ οι ποσότητες των κατασχεμένων αλιευμάτων πρόκειται να εκποιηθούν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό.

 

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr

Σχετικά αρχεία: 

Wildcard SSL