Διενέργεια ελέγχων στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Φάληρο- Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ στη Ρόδο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χαλκίδα

Διενέργεια ελέγχων στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Φάληρο- Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ στη Ρόδο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χαλκίδα
 
 
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Αλιείας του Α' Λιμενικού Τμήματος Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, στη ράμπα φόρτο/εκφόρτωσης της ιχθυόσκαλας Νέας Μηχανιώνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εικοσιτέσσερα (24kg) κιλά ιχθύες του είδους “DIPLODUS VULGARIS” (ΚΑΜΠΑΝΑΣ-ΚΑΚΑΡΕΛΟΣ), διαστάσεων 12-15 εκ. κάτω του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους των 18 εκατοστών, τα οποία είχαν διατεθεί για εμπορία – πώληση.
Βεβαιώθηκαν οι κάτωθι παραβάσεις:
-μια  (01) αγορανομική παράβαση κατά της εταιρείας για εμπορία-πώληση αλιευμάτων κάτω του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους.
-μία (01) αλιευτική παράβαση κατά του κυβερνήτη του αλιευτικού σκάφους.
-μια (01) αγορανομική παράβαση κατά της εταιρείας για αναγραφή παραπλανητικών ενδείξεων επί του παραστατικού εμπορίας-διακίνησης.
Τα ως άνω αλιεύματα κατασχέθηκαν και πρόκειται να παραδοθούν σε ευαγή ιδρύματα.
 
                                                                  ***** 
Ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου  Σαρωνικού απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ ''MEERKATZE'' σημαίας Γερμανίας, σε αμμώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή “ΕΔΕΜ” Παλαιού Φαλήρου. 
Στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος προσαραγμένο χωρίς επιβαίνοντες, ενώ ο κυβερνήτης του δήλωσε ότι το σκάφος παρασύρθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών.
Κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης από ιδιώτες δύτες, διαπιστώθηκε  εισροή υδάτων στην αριστερή πλευρά και για το λόγο αυτό τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του σκάφους.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''MEERKATZE'' μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
 
                                                                    *****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου πρωινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 75χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Κ/Ζ “MAIN SCHIFF 5” σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 70 ν.μ. νότια της Ρόδου, έχρηζε άμεση μεταφορά σε νοσοκομείο.
Τον ασθενή παρέλαβε ελικόπτερο της Π.Α. και τον μετέφερε με ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου και νοσηλεύεται.
 
                                                                     ***** 
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Παπαστρατή πλησίον της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας, όταν ΙΧΕ όχημα με 36χρονο οδηγό  και 38χρονο συνοδηγό, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα και να προσκρούσει σε στύλο της ΔΕΗ.
Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου είχε ήδη διακομιστεί και ο συνοδηγός.   
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.
 
                                                                     *****
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL