Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο, στην Αλεξανδρούπολη και στην Κω – Σύγκρουση σκαφών στηv Io – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ρέθυμνο

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο, στην Αλεξανδρούπολη και στην Κω – Σύγκρουση σκαφών στηv Io – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ρέθυμνο
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα έξι (36) αλλοδαπών προέβη,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή  “ΕΦΤΑΛΟΥΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμιάς, ενώ συνελήφθη ένας 34χρονος αλλοδαπός εξ'αυτών, ως ο χειριστής της λέμβου..
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.  
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τεσσάρων (44) αλλοδαπών προέβησαν,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΣΟ” ν. Σάμου, πνευστή  μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος ν. Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) αλλοδαπών προέβη,  πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή  νοτιοανατολικά του λιμένα Αλέξανδρούπολης περί τα 3,5 ν.μ. από την ακτή, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.  
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση εννέα (09) αλλοδαπών προέβη,  πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του λιμένα Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα Κω.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.  
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ιου, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό σύγκρουσης δύο (02) σκαφών στον οικείο λιμένα.
Στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιου μετέβησαν στο σημείο όπου διαπίστωσαν την σύγκρουση του Ε/Π -Τ/Ρ “FULMAR” σημαίας Γαλλίας με το ελλιμενισμένο Θ/Γ -Α/Ψ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΗΛΙΑΣ” σημαίας Ολλανδίας κατά την προσπάθεια πρόσδεσής του στο λιμένα της Ιου. 
Ένας από τους οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες του Ε/Π-Τ/Ρ “FULMAR”, τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από πτώση στη θάλασσα και διεκομισθη με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιου.
Από το Λιμεναρχείο Ιου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο (02) σκαφών μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης ζημιάς από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Κεφαλογιάννηδων στο Ρέθυμνο, στο οποίο ενεπλάκησαν Χ.Ε.Ε. όχημα με οδηγό έναν 48χρονο και δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 56χρονο.
Αποτέλεσμα του συμβάντος ήταν ο τραυματισμός του οδηγού του δικύκλου, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για περαιτέρω εξετάσεις, από όπου και εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL