Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους στη Σάμο - Σύλληψη για παράνομη αλιεία δίθυρων μαλάκιων (οστράκων) υπολειπομένων διαστάσεων στην Καβάλα -

 
Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους στη Σάμο - Σύλληψη για παράνομη αλιεία δίθυρων μαλάκιων (οστράκων) υπολειπομένων διαστάσεων στην Καβάλα - Διενέργεια αλιευτικών ελέγχων στην Λευκάδα - Τραυματισμός επιβάτιδος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σάμο - Διακομιδές ασθενών
 
Στον εντοπισμό δέκα (10) αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους ηλικίας 59 και 46 ετών, προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019'' .
Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του ανωτέρω πλωτού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Σάμου ταχύπλοο σκάφος, ο χειριστής του οποίου δε συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα. 
Ακολούθησε συνεχής καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών χειριστών – διακινητών, καθώς και την ασφαλή μεταφορά τους στο λιμένα Βαθέος ν. Σάμου.
Στη συνέχεια, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Σάμου, εντόπισαν τους ανωτέρω δέκα (10) αλλοδαπούς εντός του ταχύπλοου, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος.
 
*****
Στη σύλληψη μιας 52χρονης αλλοδαπής προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Περιγιαλίου Καβάλας, να έχει προβεί στην αλιεία δέκα κιλών (10kg) αλιεύματος του είδους ''ΤΕΛΙΝΑ'', υπολειπομένων διαστάσεων, με παράνομο αλιευτικό εργαλείο, χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη επαγγελματική άδεια αλιείας και σε απαγορευμένη περίοδο αλιείας, με σκοπό την πώληση-εμπορία.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η ανωτέρω ποσότητα αλιεύματος κατασχέθηκε και επιστράφηκε στη θάλασσα.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr. 
 
*****
Η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε από το Λιμεναρχείο Λευκάδας κατά τη διάρκεια αλιευτικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν κατά τις προηγούμενες ημέρες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή  από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε σκάφη που διενεργούν αλιεία με το αλιευτικό εργαλείο “ΒΙΝΤΖΟΤΡΑΤΑ”.
Συγκεκριμένα, με τη χρήση του προβλεπόμενου από την Ε.Ε. ηλεκτρονικού οργάνου μέτρησης, διαπιστώθηκε ότι το αλιευτικό σκάφος “ΑΕΤΟΣ” Ν. Λευκάδας 76 εκτελούσε αλιευτική δραστηριότητα με σάκο τράτας με μέγεθος ματιού 18,5 χιλιοστά. 
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το αλιευτικό σκάφος “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ” Λ.Λ. 163   εκτελούσε αλιευτική δραστηριότητα με χρήση πετσαλιού Βιτζότρατας μεγέθους 14,5 χιλιοστών,  κάτω του επιτρεπόμενου ορίου των 16 χιλιοστών .
Από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας κατασχέθηκε ο σάκος της τράτας μήκους πενήντα (50m)  μέτρων και πλάτους δώδεκα  (12m) μέτρων καθώς και τμήμα παράνομου διχτυού  μήκους δυόμιση (2,5m) μέτρων και πλάτους είκοσι (20) μέτρων καθώς και ένα τελάρο με διάφορα αλιεύματα (Γόπα, Μαρίδα, Σκαθάρι, Καλόγρια) καθώς και τριάντα  κιλά (30kg) αλιεύματα του είδους Μαρίδα και Γόπα τα οποία διατέθηκαν σε ευαγή ιδρύματα. 
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού 71χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ'' Ν.Π. 10882.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω επιβάτιδα τραυματίστηκε στο μέτωπο και στο δεξιό άνω άκρο της και άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
75χρονου και 30χρονης από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745 και
82χρονου, από το λιμένα ν. Νάξου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL