Εισροή υδάτων σε Ε/Π-Α/Κ σκάφος στο Νυδρί – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη οδηγού χωρίς άδεια ικανότητας στη Μυτιλήνη

Εισροή υδάτων σε Ε/Π-Α/Κ σκάφος στο Νυδρί – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη οδηγού χωρίς άδεια ικανότητας στη Μυτιλήνη 
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό εισροής υδάτων στο Ε/Π-Α/Κ σκάφος ''ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ'' Λ.Λ. 163, στη θαλάσσια περιοχή Λιψόπυργος Βασιλικής, με τρεις (03) επιβαίνοντες.
Άμεσα απέπλευσε προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ''ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ'', και με τη συνδρομή του πληρώματος του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με χρήση αντλίας καθώς και με ιδία μέσα του Ε/Π-Α/Κ σκάφους πραγματοποιήθηκε η απάντληση των υδάτων.
Το σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα συνοδευόμενο από σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Βλύχου, ενώ σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη, η εισροή υδάτων προκλήθηκε από μηχανική βλάβη στο ψυγείο νερού της μηχανής.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
 
*****
Στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
 *****
Στη σύλληψη μιας 34χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα, καθώς και ότι υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου της σε έδαφος SCHENGEN.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας συνελήφθη ένας 38χρονος οδηγός δίκυκλης μοτοσικλέτας, απογευματινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Μυτιλήνης, επί της Π. Κουντρουριώτη, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL