Συλλήψεις αλλοδαπών για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στη Σάμο και στη Μυτιλήνη – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Μύκονο

Συλλήψεις αλλοδαπών για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στη  Σάμο και στη Μυτιλήνη – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Μύκονο 
 
 
Στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου, για παράβαση του Ν.2960/2001 ''Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας''. 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Σάμου, ο ανωτέρω βρέθηκε να κατέχει πενήντα (50) πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στη σελίδα www.hcg.gr
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης, ο ανωτέρω βρέθηκε να κατέχει, εντός των αποσκευών του, πενήντα δύο (52) πακέτα τσιγάρων, των είκοσι (20) τσιγάρων έκαστο, καθώς και δέκα (10) πακέτα καπνού των 50mg, τα οποία δεν έφεραν ταινία ασφάλειας – γνησιότητας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ'' Ν.Π. 12393, το οποίο βρισκόταν  προσδεδεμένο στον οικείο λιμένα, για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, με αποτέλεσμα την αδυναμία εκκίνησης αυτής.
Το  ''ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ'' είχε προγραμματισμένα δρομολόγια από το λιμένα  Μυκόνου προς τους λιμένες Τήνου, Άνδρου και Ραφήνας, τα οποία δεν εκτελέστηκαν, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με έτερο πλοίο, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
                                       
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL