Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους και επιβολή διοικητικών κυρώσεων στην Κάλυμνο –

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους και επιβολή διοικητικών κυρώσεων στην Κάλυμνο – Διενέργεια αλιευτικών ελέγχων στη Λευκάδα -  Απαγόρευση απόπλου Θ/Γ σκάφους στη Λευκάδα - Βύθιση Ε/Ρ σκάφους στη Νέα Μηχανιώνα - Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Πάτρα –Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς
 
Στον εντοπισμό σαράντα ένα (41) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή ''ΚΑΓΙΑ'' Σκάλας Συκαμινέας ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ εντοπίστηκε μεταξύ αυτών ο 19χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, ο οποίος και συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
 
*****
Διαπιστώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, η ρυμούλκηση του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ”  Ν.ΚΑΛ. 171 από έτερο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμένα Καλύμνου, χωρίς σχετική ενημέρωση της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του πλου του “ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ” με δύο (02) μέλη πληρώματος, από το λιμένα ν. Κω προς το λιμένα ν. Καλύμνου, παρουσιάστηκε βλάβη στην κύρια μηχανή του και κατόπιν αυτού, αιτήθηκε συνδρομή από παραπλέον Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, το οποίο προέβη σε ρυμούλκηση του ανωτέρω σκάφους. 
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ'', μέχρι αποκατάστασης της βλἀβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοίας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, και κινήθηκε η διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων για τη ρυμούλκηση άνευ ενημέρωσης της Λιμενικής Αρχής, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
 
*****
Σε έλεγχους που διενεργήθηκαν, από στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας, σε σκάφη που πραγματοποιούν αλιεία με το Α/Κ εργαλείο “μηχανότρατα”,  εντοπίστηκε Α/Κ σκάφος το οποίο είχε διενεργήσει αλιεία με τη χρήση ρομβοειδών ματιών στο σάκκο της τράτας κατά παράβαση των 3440/84, 517/2008, 1967/2006 και 1343/2011 ευρωπαϊκών κανονισμών. Ως εκ τούτου, κατασχέθηκαν ο σάκος της τράτας, μήκους εννέα (09) μέτρων με μέγεθος ματιού 42,9 χιλ., κατά μέσο όρο, καθώς και είκοσι επτά (27) ιχθυοκιβώτια των ειδών γαρίδας, μπακαλιάρου, θράψαλου, γόπας, κουτσομούρας και τσιπούρας, συνολικού βάρους εκατόν εβδομήντα δύο κιλών (172 kg).
Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας, βεβαιώθηκε αλιευτική παράβαση κατά του κυβερνήτη του ανωτέρω σκάφους, ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα παραδόθηκαν σε ευαγή ιδρύματα.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, απογευματινές ώρες σήμερα, για μηχανική βλάβη στο Θ/Γ ''SERIMHAM 4'' σημαίας Τουρκίας, το οποίο είναι προσδεδεμένο στη μαρίνα Λευκάδας.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι υπήρχε βλάβη στην προπέλα του εν λόγω σκάφους, η οποία επιβεβαιώθηκε κι από ιδιώτη δύτη.
Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SERIMHAM 4'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
*****
Διαπιστώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας, η βύθιση του Ε/Ρ σκάφους ''ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ'' Ν.Θ. 1184, στον οικείο αλιευτικό λιμένα πλησίον του προβλήτα.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα του Αυτοτελούς Λιμενικού Γραφείου του Δήμου Θερμαϊκού ποντίστηκε προληπτικά πλωτό φράγμα περιμετρικά του βυθισμένου σκάφους.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του σκάφους, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ανέλκυσή του.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτρας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''SUPERFAST XI'' Ν.Π. 11026, το οποίο έπλεε προς λιμένα Πάτρας προερχόμενο από τους λιμένες Ανκόνας και Ηγουμενίτσας, ότι 50χρονος επιβάτης του πλοίου εντοπίστηκε εντός της καμπίνας του χωρίς τις αισθήσεις του και έχρηζε άμεσης μεταφοράς σε νοσοκομείο.
Με τον κατάπλου του εν λόγω πλοίου στον λιμένα Πάτρας, ο ανωτέρω ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, έχοντας ανακτήσει μερικώς τις αισθήσεις του και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ''Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ''.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
 
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 44 και 35 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου στο λιμένα Κύμης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 82χρονη ημεδαπή, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL