Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο - Αποβίβαση ασθενούς επιβάτιδος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κέρκυρα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα, στην Ηγουμενίτσα και στη Χίο – Διακομιδή ασθενούς

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο - Αποβίβαση ασθενούς επιβάτιδος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κέρκυρα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα, στην Ηγουμενίτσα και στη Χίο – Διακομιδή ασθενούς
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα ένα (41) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Βάτου Οινουσσών, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω πλοίου προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''CRUISE EUROPA'' σημαίας Ιταλίας, για περιστατικό ασθένειας 78χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος.
Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα για Ανκόνα Ιταλίας και επέστρεψε στο λιμένα Κέρκυρας, από όπου η 78χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου παραμένει νοσηλευόμενη, ενώ το ''CRUISE EUROPA'' απέπλευσε για συνέχιση του δρομολογίου του.
 
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 38 και 19 ετών, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άνευ θεώρησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
 
*****
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 32, 23 και 29 ετών, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου  Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών στο λιμένα Χίου κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, εντοπίστηκε ο ανωτέρω 32χρονος να διευκολύνει τους 23χρονο και 29χρονο, χορηγώντας τους ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών και μετάβασή τους στην ενδοχώρα. 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη, πρώτες πρωινες ώρες σήμερα, από το λιμάνι Πρίνου ν. Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ'',  61χρονος ημεδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL