Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Χίο – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και συλλήψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα – Σύλληψη αλλοδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη – Διάσωση αλλοδαπών στην Κω – Πτώση...

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της  λέμβου στη Χίο  –   Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και συλλήψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα – Σύλληψη αλλοδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη – Διάσωση αλλοδαπών στην Κω –  Πτώση γυναίκας στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη – Διακομιδές ασθενών
 
 
 
Στον εντοπισμό σαράντα ενός (41) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς επίσης και στη σύλληψη του χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε.
Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή πέριξ της νήσου “ΠΑΝΑΓΙΑ” Χίου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων το οποίο αρχικά προσπάθησε να ακινητοποιήσει με σκοπό την περισυλλογή των ανωτέρω. 
Στη συνέχεια  ικανός αριθμός αλλοδαπών αποβιβάστηκε αυτοδύναμα στη νήσο “ΠΑΝΑΓΙΑ” από όπου παρελήφθη από το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Χίου, ενώ από τους ανωτέρω επιβαίνοντες αναγνωρίστηκε ένας 19χρονος αλλοδαπός ως χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε και συνελήφθη.
 
*****
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση έξι (06) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μήθυμνας ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας, ενώ συνελήφθη ένας 26χρονος εξ' αυτών, ως ο χειριστής της λέμβου. 
Προανακρίση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
   
*****
Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης, ο ανωτέρω βρέθηκε να κατέχει, εντός των αποσκευών του, τριάντα εννέα (39) πακέτα των είκοσι (20) τσιγάρων έκαστο, καθώς και δύο (02) πακέτα καπνού των 50mg, τα οποία δεν έφεραν ταινία ασφάλειας – γνησιότητας. Επίσης, εντοπίστηκαν στην κατοχή του δεκαεπτά (17) ενεργοποιημένες κάρτες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, με σκοπό τη διάθεσή τους έναντι χρηματικής αμοιβής.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω προϊόντα.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κω, για την ύπαρξη δύο (02) ατόμων εντός του ύδατος, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ” ν. Κω.
Σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) προέβη στον εντοπισμό και στην περισυλλογή των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον επιβατικό λιμένα Κω, καλά στην υγεία τους.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για περιστατικό πτώσης 21χρονης ημεδαπής στη θάλασσα στην Α' προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρία της ανωτέρω, διαπληκτίστηκε με άγνωστο προς αυτήν άτομο από παρέα νεαρών που βρίσκονταν πλησίον της στην ως άνω περιοχή, το οποίο την εξύβρισε, της αφαίρεσε με βία το κινητό και εν συνεχεία την κλώτσησε, με αποτέλεσμα να πέσει στην θάλασσα. 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
24χρονης από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Α/Ψ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53
29χρονου αλλοδαπού από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Τ/Ρ-Ε/Γ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν. Πειραιά 8745
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL