Εκπαιδευτική δράση του Frontex για την προετοιμασία των πληρωμάτων αέρος υπό τον τίτλο "Air Crew Preparation Training Course”

Εκπαιδευτική δράση του Frontex για την προετοιμασία  των πληρωμάτων αέρος  υπό τον τίτλο "Air Crew Preparation Training Course”
 
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4η εκπαιδευτική σειρά του σχολείου του Frontex με θέμα "Air Crew Preparation Training Course" που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΥΕΜ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας. 
Η εν λόγω εκπαιδευτική δράση φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην έδρα της ΥΕΜ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ κατά το χρονικό διάστημα 21-25 Οκτωβρίου 2019. Αντικείμενο του συγκεκριμένου σχολείου είναι η προετοιμασία των πληρωμάτων αέρος των Κ-Μ του Οργανισμού για την ανάληψη αποστολών εναέριας επιτήρησης στο πλαίσιο των Κοινών Επιχειρήσεων του Frontex τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Α/Β Δεκέλειας, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι (χειριστές αεροσκαφών και πληρώματα αέρος) ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις την Μοίρας Αεροπλάνων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και επέβησαν επί των αεροπλάνων της Μοίρας προκειμένου να τους παρουσιασθούν τα μέσα και ο εξοπλισμός τους. Τέλος, διοργανώθηκαν από την ΜΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. εκπαιδευτικές επισκέψεις στο ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ (ΕΚΣΕΔ, ΚΕΠΙΧ, ΔΣΚ Πειραιώς) καθώς και στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας εντός της Α/Β Δεκέλειας. 
Η ΥΕΜ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ απέσπασε από τους προσκεκλημένους του Οργανισμού άκρως θετικά σχόλια για την αρτιότητα της διοργάνωσης και την εν γένει φιλοξενία της δράσης.
 

Wildcard SSL