Εξάρθρωση οργανωμένων κυκλωμάτων κατασκευής και διακίνησης πλαστών καθώς και κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων στην Αθήνα, τα οποία πωλούνταν σε αλλοδαπούς υπηκόους

 

Εξάρθρωση οργανωμένων κυκλωμάτων κατασκευής και διακίνησης πλαστών καθώς

 

και κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων στην Αθήνα, τα οποία πωλούνταν σε

 

αλλοδαπούς υπηκόους

 

 

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών Λιμενικής Αρχής Καλύμνου και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, στελέχη της προαναφερθείσας Διεύθυνσης και της Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά εντόπισαν και συνέλαβαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που έλαβε χώρα στην Αθήνα συνολικά έξι (06) αλλοδαπούς, οι οποίοι προμήθευαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε υπηκόους τρίτων χωρών έναντι χρηματικής αμοιβής.

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη περιοχή του Μεταξουργείου, στην οικία ενός εκ των συλληφθέντων, ο οποίος αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης ως φερόμενος εγκέφαλος οργάνωσης που προμήθευε πλαστά έγγραφα σε νησιά Αν. Αιγαίου, κατασχέθηκαν από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ πληθώρα πλαστών και κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων (ταυτότητες και διαβατήρια διαφόρων χωρών), δώδεκα (12) κινητά τηλέφωνα, τα οποία φαίνεται να χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για τις παράνομες αγοροπωλησίες, καθώς και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Σε παράλληλη επιχείρηση από στελέχη των προαναφερόμενων Υπηρεσιών, η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο αξιοποίησης των ίδιων πληροφοριών, συνελήφθη εντός της οικίας του, έτερος αλλοδαπός, στη περιοχή των Πατησίων, ο οποίος κατασκεύαζε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και έγγραφα του δημοσίου, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά και κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, καθώς και εξοπλισμός, ο οποίος χρησιμοποιούταν για τη δημιουργία και εκτύπωση αυτών.

Οι έξι (06) συλληφθέντες πρόκειται να παρουσιαστούν ενώπιον αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή της Καλύμνου σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων.

Στο πλαίσιο των ίδιων πληροφοριών, σε έτερη παράλληλη επιχείρηση από στελέχη των προαναφερθέντων Υπηρεσιών, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο χρησιμοποιούνταν από το κύκλωμα για την αγοραπωλησία των πλαστών εγγραφών, στη περιοχή των Αχαρνών συνελήφθησαν εννέα (09) ακόμα άτομα, για τα οποία κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης από το Κ.Λ. Πειραιά, καθώς οι επτά (07) από αυτούς στερούνταν νομιμοποιητικών έγγραφων ενώ οι δύο (02) κατείχαν πλαστά έγγραφα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

 

 


Wildcard SSL