Ι/Φ σκάφος σε δυσχερή θέση στη Σητεία - Απώλεια άγκυρας Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ζάκυνθο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα

Ι/Φ σκάφος σε δυσχερή θέση στη Σητεία - Απώλεια άγκυρας Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ζάκυνθο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση του Ι/Φ ''AMBER NECTAR'' σημαίας Ολλανδίας, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά Ακρωτηρίου Σίδερο Κρήτης, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ ''ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ'' Ν.Σ. 66 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Σητείας.

Λίγο αργότερα, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το ''AMBER NECTAR'' και το συνόδευσε στο λιμένα Σητείας όπου κατέπλευσε αυτοδύναμα και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Σητείας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ως άνω ιστιοφόρου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη, ενώ διενεργούσε ιστιοπλοΐα το σύστημα απάντλησης στεγανών κυτών παρουσίασε εισροή υδάτων από το δίκτυο εξαγωγής έρματος η λειτουργία του οποίου είναι εξαρτημένη με τη μηχανή και ο κρουνός είχε ξεχαστεί ανοιχτός, ενώ με την εκκίνηση της μηχανής πραγματοποιήθηκε η απάντληση των υδάτων του συστήματος.

 

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ'' Ν.Π. 11117, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμένα ν. Ζακύνθου και επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο από ν. Ζάκυνθο για ν. Κυλλήνη, ότι παρατηρήθηκε απουσία της άγκυρας, διότι είχε κοπεί το κλειδί της αλυσίδας που συνδέει το κλειδί της άγκυρας.

Άμεσα πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση από μέλη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων του λιμένα Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε η απώλεια της αριστερής άγκυρας.

Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους στο ''ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ”.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

 

 

 

Κατηγορία:


Wildcard SSL