Μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση από Ρ/Κ πλοίο στην Ελευσίνα -

Μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση από Ρ/Κ πλοίο στην Ελευσίνα - Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη
 
Ενημερώθηκε,βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας ότι το Ρ/Κ “ΚΛΑΙΡΗ Τ” Ν.Π.8983, το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο στην περιοχή “ΒΛΥΧΑ” Ελευσίνας, παρουσίασε δεξιά κλίση.
Στο σημείο έσπευσαν στελέχη και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ πέριξ του πλοίου ποντίστηκε πλωτό φράγμα από ιδιωτική εταιρεία συνεργαζόμενη με τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας, καθώς επίσης και απορροφητικό φράγμα και απορροφητικά υλικά της οικείας Λιμενικής Αρχής. Στην περιοχή έσπευσε και αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Πειραιά. 
Μετά τον εντοπισμό εντός του φράγματος ρύπανσης από ποσότητα ελαφρών πετρελαιοειδών και μικροποσοτήτων μαύρων πετρελαιοειδών σε έκταση περίπου 40 τετραγωνικών μέτρων, τοποθετήθηκε και έτερο πλωτό φράγμα πέριξ του πλοίου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Στον εντοπισμό πενήντα τριών (53) αλλοδαπών προέβησαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Περάματος Κόλπου Γέρας, στην περιοχή “ΤΣΙΛΙΑ” Γέρας ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ εντοπίστηκε μεταξύ αυτών ο 26χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, ο οποίος και συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL