Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη και στη Χίο - Διάσωση αλλοδαπών στη Χίο και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου - Τραυματισμός αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη και στη Χίο - Διάσωση αλλοδαπών στη Χίο και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου - Τραυματισμός αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα (40) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αλεξανδρούπολης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης. 
 
 *****
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πέντε (05) αλλοδαπών προέβησαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν. Χίου, λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου. 
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα δύο (52) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Βάτου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου, ενώ συνελήφθη εξ αυτών ένας 65χρονος αλλοδαπός, ως χειριστής της λέμβου. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.  
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτρας, βραδινές ώρες χθες, από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης λιμένα Πατρών για την ύπαρξη πιθανώς ενός τραυματία, κοντά στην γεφυροπλάστιγγα εντός χώρου ISPS στο νότιο λιμένα Πάτρας.
     Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για έναν 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος σύμφωνα με δήλωσή του ενώ βρισκόταν κρυμμένος στην ανωτέρω γεφυροπλάστιγγα και κατά την προσπάθειά του να ανέβει στα αξόνια Φ/Γ οχήματος που βρισκόταν πάνω σε αυτή, τραυματίστηκε στα πόδια του κατά την εκκίνηση του οχήματος.
   Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ ο ανωτέρω 20χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
         
 *****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, απογευματινές ώρες χθες, από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 83χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL