Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Μήλο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ρέθυμνο - Αλιευτικοί έλεγχοι στη Μυτιλήνη – Διακομιδή ασθενών

Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Μήλο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ρέθυμνο - Αλιευτικοί έλεγχοι στη Μυτιλήνη – Διακομιδή ασθενών
 
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης σε αμμώδη αβαθή του Ι/Φ σκάφους ''MARRICAR'' σημαίας Αυστραλίας, στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΝΑΒΑ'' ν. Μήλου, δέκα μέτρα (10μ.) απόσταση από την ακτή, με μοναδικό επιβαίνοντα τον αλλοδαπό κυβερνήτη του.
Άμεσα ενημερώθηκαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιωτικό σκάφος, όμως δεν κατέστη δυνατό να αποπλεύσουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. 
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μαζί με τον κυβερνήτη του ''MARRICAR'', σταθεροποίησαν το εν λόγω σκάφος με χρήση σχοινιού σε σταθερό σημείο από την ακτή και πόντιση της άγκυρας.
 
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στο Ρέθυμνο, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε μια 24χρονη συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 21χρονο αλλοδαπό.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο 21χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για περαιτέρω εξετάσεις, απ'όπου και εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.
 
*****
Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν, μεσημβρινές ώρες την 12-11-2019, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στη θαλάσσια περιοχή Κόλπου Καλλονής ν. Λέσβου, εντοπίστηκαν δύο (02) ερασιτέχνες αλιείς να έχουν αλιεύσει με τη μέθοδο της ελεύθερης κατάδυσης, ο ένας τριακόσια (300) άτομα του είδους ολοθούριο, το οποίο είναι απαγορευμένο είδος σε αυτή την κατηγορία αλιέων και ο άλλος δεκαεπτά κιλά (17kg) χταπόδια, ποσότητα άνω του προβλεπόμενου ορίου για ερασιτέχνες αλιείς.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης επιβλήθηκαν οι νόμιμες διοικητικές κυρώσεις, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αλιεύματα.
Φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ'' Ν.Π. 11070, 57χρονος και 72χρονος, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL