Εκδήλωση πυρκαγιάς στη μαρίνα Γλυφάδας - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Μήλο την 14-11-2019 – Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα –Εντοπισμός αλλοδαπών στη Μήθυμνα και σύλληψη του χειριστή..

Εκδήλωση πυρκαγιάς στη μαρίνα Γλυφάδας - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Μήλο την 14-11-2019 –   Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα –Εντοπισμός αλλοδαπών στη Μήθυμνα και σύλληψη του χειριστή της λέμβου - Εκδήλωση πυρκαγιάς σε σταθμευμένο όχημα στην Σκιάθο - Διακομιδή ασθενούς
 
  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, πρωινές ώρες σήμερα, για την εκδήλωση πυρκαγιάς στη Γ' Μαρίνα Γλυφάδας.
  Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη πυρκαγιάς και έντονου καπνού προερχόμενου από τα ελλιμενισμένα σκάφη “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” Ν.Π. 9168 και “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ν.Π. 6318,  ενώ διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά είχε επεκταθεί και στα παρακείμενα σκάφη “LADY A” Ν.Π. 8537, “EAGLE I” σημαίας Ονδούρας και “SEA ONAR” σημαίας Ολλανδίας. Κατά τη διάρκεια εξέλιξης του περιστατικού, μια 22χρονη αλλοδαπή επιβάτης του “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”, αντιλαμβανόμενη την ύπαρξη φλόγας και έντονου καπνού, έπεσε στη θάλασσα, από όπου και εξήλθε με ίδιες δυνάμεις.   
   Στο σημείο επιχείρησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δέκα (10) πυροσβεστικά οχήματα και ένα πλωτό σκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ επικουρικά επιχείρησαν δύο (02) υδροφόρες και ένα πυροσβεστικό όχημα του δήμου Βάρης - Βούλας – Βουλιαγμένης, καθώς και δύο (02) υδροφόρες και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας.
Παράλληλα, από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες εκ των δύο σκαφών, ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία αντιρρύπανσης το έργο πρόληψης και καταπολέμησης της ρύπανσης, καθώς και η λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η απάντληση πετρελαιοειδών καταλοίπων.
  Από το περιστατικό, στα σκάφη “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” και “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” προκλήθηκαν υλικές ζημιές μεγάλης έκτασης, ενώ τα σκάφη “LADY A” και “EAGLE I” υπέστησαν μικρότερης έκτασης υλικές ζημιές. Τέλος, το σκάφος “SEA ONAR” υπέστη μικρής έκτασης υλικές ζημιές.
  Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους των εμπλεκόμενων σκαφών, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός.
 
                                                                               *****
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
   Αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του Φ/Γ – λάντζα “ΦΛΩΡΑ Β.” Τ. Λαυρίου 985 και του Ρ/Κ “ΝΙΚΟΛΑΣ” Ν.Π. 11848 το Ι/Φ σκάφος ''MARRICAR'' σημαίας Αυστραλίας που είχε προσαράξει απογευματινές ώρες χθες σε αμμώδη αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΝΑΒΑ'' ν. Μήλου, δέκα μέτρα (10μ.) απόσταση από την ακτή, με μοναδικό επιβαίνοντα τον αλλοδαπό κυβερνήτη του.
Το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε με ίδια μέσα και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στο λιμένα Αδάμαντα Μήλου, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του 'MARRICAR'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
 
*****
         Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα έξι (36) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
      Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μήθυμνας, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
     Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλα Συκαμινέας ν. Λέσβου, ενώ συνελήφθη ένας 30χρονος αλλοδαπός εξ αυτών, ως  χειριστής της λέμβου.
      Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.
 
*****
    Στον εντοπισμό τριάντα τεσσάρων (34) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή ''ΤΣΟΝΙΑ'' ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ εντοπίστηκε μεταξύ αυτών ο 52χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, ο οποίος και συνελήφθη.
             Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.
 
*****
 
     Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πρωινές ώρες σήμερα, σε Ι.Χ.Ε. όχημα, κενό επιβατών, το οποίο ήταν σταθμευμένο, επί της παραλιακής οδού, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Σκιάθου.
   Άμεσα στο σημείο κατέφθασαν δύο (02) οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τα οποία  κατέσβησαν την πυρκαγιά, ενώ η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε σε παρακείμενα οχήματα. 
   Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.
 
*****
   Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ'' Ν.Π. 11070, 72χρονος ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL