Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα και θάνατος του οδηγού στη Μυτιλήνη – Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς

Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα και θάνατος του οδηγού στη Μυτιλήνη – Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή εντός του επιβατηγού λιμένα Μυτιλήνης, με μοναδικό επιβαίνοντα τον 72χρονο οδηγό του.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη των Γραφείων Τροχαίας και Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βοηθητικά φουσκωτά σκάφη δύο Πλοίων Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Στέλεχος του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έπεσε στη θάλασσα προκειμένου απεγκλωβίσει τον οδηγό με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ στη συνέχεια πιστοποιημένος αυτοδύτης στέλεχος ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και αυτοδύτης ΕΟΔ εντόπισαν το Ι.Χ.Ε. όχημα με τον ουρανό καθισμένο στο βυθό σε βάθος περίπου 8m και σε απόσταση περίπου 5m από το κρηπίδωμα, το οποίο ανελκύστηκε από γερανοφόρο όχημα χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

Ο 72χρονος οδηγός αφού απεγκλωβίστηκε, χωρίς τις αισθήσεις του, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

*****

 

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, βραδινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Μυκόνου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 78χρονος ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL