Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω - Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στη Χίο – Θάνατος άνδρα στον Πειραιά – Πτώση γυναίκας στη θάλασσα στη Μυτιλήνη

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω - Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στη Χίο – Θάνατος άνδρα στον Πειραιά – Πτώση γυναίκας στη θάλασσα στη Μυτιλήνη
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω.
 *****
Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίος, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχων στη χερσαία ζώνη του λιμένα Χίου εντοπίστηκε ο ανωτέρω, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν εκατό (100) πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από τη Λιμενική Αρχή Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr.  
 
 *****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, μεσημβρινές ώρες χθες, για την ύπαρξη άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του στην περιοχή των εγκαταστάσεων του ΟΛΠ και συγκεκριμένα εντός του εκθεσιακού κέντρου ΟΛΠ.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν τον ανωτέρω, ενώ από πλήρωμα του ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η σορός του άνδρα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από τον Τομέα Ασφάλειας – Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
 
                                                                              *****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό πτώσης μίας γυναίκας στη θαλάσσια περιοχή εντός του εσωτερικού λιμένα Μυτιλήνης.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι η ανωτέρω, ηλικίας 40 ετών, είχε εξέλθει με τη συνδρομή ενός περαστικού, ενώ διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL