Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα και θάνατος του οδηγού στη Ρόδο - Πτώση Δ.Χ. οχήματος στη θάλασσα στα Νέα Μουδανιά - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα-Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των χειριστών .....

Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα και θάνατος του οδηγού στη Ρόδο - Πτώση Δ.Χ. οχήματος στη θάλασσα στα Νέα Μουδανιά - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα-Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των χειριστών της λέμβου που τους μετέφερε στο Ηράκλειο 
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Ακαντιά Ρόδου, με επιβαίνοντες μία 45χρονη αλλοδαπή και τον 62χρονο ημεδαπό οδηγό του.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου με δύο περιπολικά οχήματα καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν ότι η 45χρονη απεγκλωβίστηκε με ίδιες δυνάμεις και με τη βοήθεια περαστικών εξήλθε καλά στην υγεία της, ενώ παράλληλα στέλεχος του Λιμεναρχείου Ρόδου έπεσε στη θάλασσα προκειμένου να απεγκλωβίσει τον οδηγό από το Ι.Χ.Ε με αρνητικά αποτελέσματα λόγω του μεγάλου βάθους. Στη συνέχεια, ιδιώτης δύτης εντόπισε το Ι.Χ.Ε. όχημα σε βάθος περίπου 10m, απ' όπου και ανέσυρε τον οδηγό χωρίς τις αισθήσεις του.  
Ο 62χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Το όχημα ανελκύθηκε από γερανοφόρο όχημα. 
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Nέων Μουδανιών, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την πτώση Δ.Χ. οχήματος (ταξί) στη θαλάσσια περιοχή Νέας Τρίγλιας, το οποίο παρασύρθηκε από όμβρια ύδατα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούσαν στην περιοχή.
Στην ανωτέρω περιοχή μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι ο οδηγός και μοναδικός επιβαίνοντας σε αυτό είχε εξέλθει με  ίδια μέσα, καλά στην υγεία του, ενώ το όχημα παρέμεινε εντός της θάλασσας.
Από το συμβάν δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το όχημα πρόκειται να ανελκυθεί με μέριμνα της εταιρείας στην οποία είναι ασφαλισμένο.
Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα (40) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μήθυμνας, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας ν. Λέσβου, ενώ συνελήφθη ένας εξ αυτών, ως χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, ηλικίας 22 ετών.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
 
*****
Εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Καλών Λιμένων Ηρακλείου, λέμβος η οποία μετέφερε αλλοδαπούς, στην παραλία Πετράκη Δ.Γόρτυνας. 
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής σε συνεργασία με στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, εντοπίστηκαν συνολικά δεκατρείς (13) αλλοδαποί, δύο εκ των οποίων αναγνωρίστηκαν ως χειριστές της λέμβου, ηλικίας  35 και 28 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
 
 
        
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL