Έρευνες και εντοπισμός λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην Αλεξανδρούπολη - Προσάραξη σκάφους αναψυχής στην Κυλλήνη

Έρευνες και εντοπισμός λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην Αλεξανδρούπολη - Προσάραξη σκάφους αναψυχής στην Κυλλήνη 
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη πνευστής λέμβου σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή νότια του λιμένα Μάκρης Αλεξανδρούπολης. 
Άμεσα ενημερώθηκαν  τα παραπλέοντα αλιευτικά σκάφη “ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΩΤΗΣ ΙΙ” NA 136, “ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ” ΝΑ 114, “ΝΙΚΟΣ” ΝΑ 113, “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ” ΝΚ 317, “ΠΕΤΡΟΣ Κ” ΝΛ 11 “ΜΑΚΕΔΝΟΣ” ΝΘ 938, “ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ” ΝΘ 1111,  “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” ΝΚ 366 και  “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ” ΝΘ, ενώ από ξηράς αναχώρησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  
Η λέμβος εντοπίστηκε από το Α/Κ “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ” ΝΚ 317, το οποίο περισυνέλεξε τους σαράντα δύο (42) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, και τους μετέφερε στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, πρωινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης σκάφους στην θαλάσσια περιοχή Γλύφας Βαρθολομιού Ηλείας .
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής  με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά σκάφη και ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν ότι το σκάφος αναψυχής «GOSSIP» σημαίας ΗΠΑ με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες είχε προσαράξει στην ανωτέρω περιοχή.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ανωτέρω σκάφος είχε αποπλεύσει από λιμένα Κατάκολου και η προσάραξη προήλθε λόγω μηχανικής βλάβης.
Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «GOSSIP» μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL