Έρευνες και εντοπισμός λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην Λευκάδα - Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών και συλλήψεις των χειριστών των λέμβων στη Μήθυμνα –

Έρευνες και εντοπισμός λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην Λευκάδα - Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών και συλλήψεις των χειριστών των λέμβων στη Μήθυμνα – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα – Εντοπισμός νεκρού δελφινιού
 
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή Βασιλικής ν. Λευκάδας.
Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. των Λιμενικών Αρχών Λευκάδας και Νυδρίου, ενώ ζητήθηκε συνδρομή από τα αλιευτικά σκάφη ''ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ'' Σ.Λ. 1281, ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Σ.Λ. 1294 και από το θαλάσσιο ταξί  ''ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ'' Ν᾿Λ. 354.
Το εν λόγω σκάφος εντοπίστηκε από το ''ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ'', το οποίο σε συνεργασία με το ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' περισυνέλεξαν τους πενήντα τέσσερις (54) αλλοδαπούς επιβαίνοντες και τους μετέφεραν με ασφάλεια στον λιμένα Βασιλικής, ενώ το Ι/Φ σκάφος παραμένει ημιβυθισμένο στο σημείο, υπό την επιτήρηση περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, χωρίς να έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα πέντε (35) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μήθυμνας ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας ν. Λέσβου, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 18χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε συνεργασία με πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΤΣΟΝΙΑ'' ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. 
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του σκάφους δύναμης FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας ν. Λέσβου, ενώ συνελήφθη ένας 32χρονος αλλοδαπός εξ αυτών, ως χειριστής της λέμβου.
Προανακρίσεις διενεργούνται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας. 
 
*****
Στον εντοπισμό σαράντα πέντε (45) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή ''ΛΙΜΑΝΤΖΙΚΙ'' Μήθυμνας ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη ο 20χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Ένα δελφίνι, του είδους ρινοδέλφινο, εντοπίστηκε νεκρό, πρωινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Πόρτο Λάγους, επί της παραλίας ''ΜΑΓΓΑΝΩΝ'' Ξάνθης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL