Προσάραξη σε αβαθή Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στη Σχοινούσα – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου –

Προσάραξη σε αβαθή Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στη Σχοινούσα – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου – Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου – Θάνατος λουόμενης στην Κω - Ημιβύθιση ερασιτεχνικού σκάφους στον Πλαταμώνα Πιερίας
 
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ ''B.S. NAXOS'' N.Π. 11014, ότι κατά τον απόπλου του πλοίου από το λιμένα Σχοινούσας προσάραξε σε αβαθή, με αποτέλεσμα την πρόκληση ρήγματος και την ελεγχόμενη εισροή υδάτων σε δύο (02) κενές δεξαμενές εφεδρικής πλευστότητας του πλοίου.
Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο επιστροφής από λιμένες Καταπόλων - Κουφονησίου - Σχοινούσας με προορισμό τους λιμένες Ηρακλειάς – Νάξου - Πάρου - Πειραιά με εξήντα οκτώ (68) επιβάτες και εξήντα τέσσερα (64) άτομα πλήρωμα. Από το συμβάν δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Νάξου τέθηκαν σε ετοιμότητα το πλωτό περιπολικό σκάφος της οικείας Λιμενικής Αρχής, ιδιωτικά μέσα καθώς και ιδιώτης δύτης για τυχόν παροχή συνδρομής, ενώ ποντίστηκε προληπτικά πλωτό φράγμα περιμετρικά του εν λόγω πλοίου.
Το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του με ιδία μέσα και κατέπλευσε στο λιμάνι της Νάξου αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.
Από τη Λιμενική Αρχή Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, κατόπιν προσκομίσεως βεβαιωτικού κλάσεως από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί και έκτακτης επιθεώρησης που διενεργήθηκε από στέλεχος του ΚΕΠ, επετράπη ο απόπλους του ''B.S. NAXOS'' για ένα (01) μεμονωμένο πλου κενό φορτίου και επιβατών με προορισμό το λιμένα ν. Σύρου για δεξαμενισμό στο ναυπηγείο της περιοχής.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά (17) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ'' ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 25χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
*****
Στον εντοπισμό πενήντα ένα (51) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καρλοβασίου, στην ευρύτερη περιοχή ''ΔΡΑΚΑΙΩΝ'' ν. Σάμου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ένας 36χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ''ΨΑΛΙΔΙ'' ν. Κω, 76χρονη ημεδαπή.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πλαταμώνα Πιερίας, ότι το ερασιτεχνικό σκάφος ''ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΙ'' Τ.ΠΛ. 80, ημιβυθίστηκε εντός του λιμένα Πλαταμώνα Πιερίας.
Άμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπιστώνοντας ότι το ανωτέρω σκάφος είχε ημιβυθιστεί χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης του για την ανέλκυση και απομάκρυνσή του. 
Προανάκριση διενεργείται από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Πλαταμώνα Πιερίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης. 
 
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL