Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σύμη – Εντοπισμός αλλοδαπών στη Μήθυμνα και συλλήψεις των χειριστών των λέμβων που τους μετέφεραν – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμούς στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Κω – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σύμη – Εντοπισμός αλλοδαπών στη Μήθυμνα και συλλήψεις των χειριστών των λέμβων που τους μετέφεραν – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμούς στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Κω – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα  
 
   Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα δύο (42) αλλοδαπών  προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
  Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν.Νίμου ν.Σύμης,  πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σύμης.
     Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Στον εντοπισμό τριάντα οκτώ (38) αλλοδαπών προέβη μεσημβρινές ώρες σήμερα,  πλήρωμα πλωτού σκάφους δύναμης FRONTEX σε συνεργασία με στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΠΑΛΗΟΣ'' ν.Λέσβου πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, η οποία υπό την επιτήρηση του σκάφους FRONTEX, προσέγγισε στην ακτή ασφαλώς όπου αποβιβάστηκαν όλοι, ενώ εντοπίστηκε μεταξύ αυτών, ο 20χρονος χειριστής της λέμβου ο οποίος και συνελήφθη .
Επίσης,στον εντοπισμό σαράντα ενός (41) αλλοδαπών προέβη απογευματινές ώρες σήμερα,πλήρωμα πλωτού σκάφους δύναμης FRONTEX σε συνεργασία με στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, το ανωτέρω σκάφος, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΕΦΤΑΛΟΥ'' ν.Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, η οποία υπό την επιτήρηση του σκάφους FRONTEX, προσέγγισε στην ακτή  και αποβιβάστηκαν όλοι με ασφάλεια, ενώ εντοπίστηκε μεταξύ αυτών, ο18χρονος χειριστής της λέμβου ο οποίος και συνελήφθη.
Προανακρίσεις διενεργούνται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
  
         *****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα στην παραλιακή οδό Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα με 24χρονο οδηγό και 22χρονη συνεπιβάτιδα, συγκρούσθηκε με προπορευόμενο όχημα με 40χρονη οδηγό, η οποία σταμάτησε σε διάβαση πεζών ώστε να διασχίσουν το δρόμο.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ο οδηγός και η συνεπιβάτιδα του δικύκλου, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί προανάκριση, πραγματοποιήθηκε αλκοομέτρηση στους δύο οδηγούς με αρνητικά αποτελέσματα. 
         
     *****
Ένας αλλοδαπός ηλικίας 23 ετών συνελήφθη από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον οικείο λιμένα κατά τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ρόδο, διότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο αμφιβόλου γνησιότητας.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.
 
     *****
Στη σύλληψη  39χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πάτρας, διαπιστώθηκε ότι  είχε απαγόρευση εισόδου σε έδαφος SHENGEN.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
 
                                                                                    *****
Στη σύλληψη ενός 29χρονου και μιας 34χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL