Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω και στη Χίο και συλλήψεις των χειριστών των ταχυπλόων που τους μετέφεραν – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω και στη Χίο και συλλήψεις των χειριστών των  ταχυπλόων που τους μετέφεραν – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα  
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση έξι (06) αλλοδαπών  προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Άγιος Φωκάς Κω, ταχύπλοο σκάφος με επιβαίνοντες τους ανωτέρω αλλοδαπούς.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω ενώ εντοπίστηκε μεταξύ αυτών, ο 22χρονος χειριστής του ταχυπλόου ο οποίος και συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι έξι (26) αλλοδαπών  προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Βροντάδου Χίου, ταχύπλοο σκάφος με επιβαίνοντες τους ανωτέρω αλλοδαπούς.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου ενώ εντοπίστηκε μεταξύ αυτών, ο 32χρονος χειριστής  ταχυπλόου  ο οποίος και συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Στη σύλληψη  32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα ανωτέρω έγγραφο.
 
*****
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL