Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα – Σύλληψη αλλοδαπής και του άμεσου συνεργού της στην Πάτρα - Κράτηση Φ/Γ πλοίου στο Βόλο – Αλιευτική παράβαση στη Σαλαμίνα – Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα – Σύλληψη αλλοδαπής και του άμεσου συνεργού της στην Πάτρα - Κράτηση Φ/Γ πλοίου στο Βόλο – Αλιευτική παράβαση στη Σαλαμίνα – Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 

Στον εντοπισμό πενήντα τριών (53) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας.

Οι ανωτέρω είχαν αποβιβαστεί σε ακτή της περιοχής ''ΕΦΤΑΛΟΥ'' ν. Λέσβου από λέμβο, ο χειριστής της οποίας συνελήφθη μεταξύ αυτών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

 

*****

 

Στη σύλληψη μίας 22χρονης αλλοδαπής και του 27χρονου αλλοδαπού άμεσου συνεργού της προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε μία 22χρονη αλλοδαπή να αποπειράται να εξέλθει παράνομα της χώρας η οποία κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο με την άμεση συνέργεια του ανωτέρω 27χρονου αλλοδαπού που τη συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί της με το ως άνω πλοίο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

Σε εφαρμογή του μέτρου της κράτησης στο Φ/Γ ''LADY MARIA'' σημαίας Τόγκο προέβησαν κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, λόγω διαπίστωσης σοβαρών ελλείψεων, ενώ κινήθηκαν οι διαδικασίες επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων.

 

*****

 

Μία αλιευτική παράβαση βεβαιώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τα στελέχη του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ημεδαπός προερχόμενος από παράνομη οστρακαλιεία στη θαλάσσια περιοχή Ψιλλή Άμμο Σαλαμίνας και κατασχέθηκαν τρεις (03) αυτόνομες καταδυτικές συσκευές, δύο (02) ρυθμιστές αέρος και ένας (01) σάκος με εννέα κιλά (9kg) ζωντανά όστρακα τα οποία απορρίφθηκαν – διασκορπίστηκαν στη θάλασσα.

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Πάτμου στο λιμένα Λακκί ν. Λέρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 67χρονος ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

*****

 

  Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέττα - καρέττα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Καβάλας στην παραλία Ρέμβης ν. Ηρακλείτσας Δήμου Παγγαίου.

  Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

   

  Σχετικά αρχεία: 

  Κατηγορία:


  Wildcard SSL