Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Σάμο – Σύλληψη αλλοδαπών στη Νίσυρο και στην Ηγουμενίτσα

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Σάμο – Σύλληψη αλλοδαπών στη Νίσυρο και στην Ηγουμενίτσα 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οκτώ (48) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά Κοκκαρίου ν.Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος ν. Σάμου, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 30χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
                                                                         
                                                                          *****
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 25 και 35 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες,  στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Νισύρου.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο λιμένα Μανδρακίου Νισύρου από τα παραπάνω στελέχη στον οικείο λιμένα, κατά τον κατάπλου  Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου προερχόμενο από το λιμένα Καρδάμαινας Κω, κατείχαν και επέδειξαν αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
                                                                       
                                                                          *****
 
Στη σύλληψη μίας 23χρονης και ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η 23χρονη κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο και ο 29χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL