Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο - Ηλεκτρολογική βλάβη σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον Πόρο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρού δελφινιού

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο - Ηλεκτρολογική βλάβη σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον Πόρο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα  - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρού δελφινιού
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα τριών (53) αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
 
*****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πόρου βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΠΟΡΟΣ” Ν.Π. 8839, ότι ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Γαλατά προς το λιμένα ν. Πόρου, παρουσίασε ηλεκτρολογική βλάβη.
Κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης από μέλος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων του λιμένα Πόρου, διαπιστώθηκε βλάβη στη μίζα της δεξιάς κύριας μηχανής. 
Από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ τα προγραμματισμένα δρομολόγια του “ΝΗΣΟΣ ΠΟΡΟΣ” εκτελέστηκαν από έτερο πλοίο της αρμόδιας Κοινοπραξίας.
*****
 
Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Κουκουναριών ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ'' Ν.Σ. 148, 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
*****
Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό απογευματινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Κύμης,  στην παραλία “ΜΟΥΡΤΕΡΗ” του δήμου Κύμης - Αλιβερίου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.  
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL