Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο - Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Καβάλα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

 
 Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο - Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Καβάλα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα 
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα ενός (51) αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σάμου,  πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 43χρονου ημεδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας / Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για παράβαση του νόμου 4139/2013 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις” και του άρθρου 1 παρ. 2 του νόμου 3459/2006 “κώδικας νόμων για τα ναρκωτικά” όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στον επιβατικό λιμένα Θάσου, βρέθηκαν στην κατοχή του 48χρονου τα παρακάτω:
μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη μεικτού βάρους 7,2 gr 
μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη μεικτού βάρους 0,4 gr 
ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης εντός πλαστικής συσκευασίας καπνού, μεικτού βάρους 10,7 gr 
ένα και μισό δισκίο VULBEGAL 
ένα δισκίο STEDON
μια ζυγαριά ακριβείας
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr
 
*****
 
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών 21 και 25 ετών προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας και κατόπιν υπόδειξης οδηγού Φ/Γ οχήματος, εντοπίστηκαν εντός αυτού, στερούμενοι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό, ενώ για τον 21χρονο υπήρχε και καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου του σε έδαφος SCHENGEN. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL