Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Αλόννησο

 Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Αλόννησο 
 
Στον εντοπισμό τριάντα τεσσάρων (34) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή ''ΛΙΜΑΝΤΖΙΚΙ'' ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 38χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
 
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 34 και 28 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι η 28χρονη κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με την άμεση συνέργεια του 34χρονου, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
Επίσης, στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες  χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας-Επιτελικού της οικείας Λιμενικής Αρχής στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Τέλος, τρεις (03) αλλοδαποί ηλικίας 31, 28 και 24, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του  γραφείου Ασφάλειας και Επιτελικού της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλόννησου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” Ν.Π. 9937, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Βόλο προς Σκιάθο – Γλώσσα - Σκόπελο – Αλόννησο και επιστροφή, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση στο λιμένα της Αλόννησου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει για τον επόμενο λιμένα του εγκεκριμένου δρομολογίου του.
Οι δέκα (10) επιβάτες με προορισμό την Αλόννησο και οι δύο (02) επιβάτες που ανέμεναν προς επιβίβαση, πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με τα επόμενα δρομολόγια .
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL