Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Πτώση ατόμου στη θάλασσα στο Ρίο - Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στη Νάξο

Στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 38 και 35 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας  στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή των ανωτέρω  σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος και η 35χρονη, οι οποίοι συνόδευαν το ανήλικο τέκνο τους και ακόμα έναν ανήλικο, κατείχαν και επέδειξαν για λογαριασμό τους αλλά και για τους δύο ανήλικους,  πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρίου, για πτώση 47χρονου ημεδαπού στη θάλασσα, στη δυτική προβλήτα Αντιρρίου.
Άμεσα μέλος πληρώματος του Ε/Γ – Ο/Γ «ΧΡΥΣΑ» Ν.Π. 12285, το οποίο βρισκόταν στην προβλήτα για τη διαδικασία φορτοεκφόρτωσης, έπεσε στη θάλασσα και ανέσυρε τον 47χρονο.
Ο ανωτέρω άνδρας έπεσε στη θάλασσα κατόπιν χτυπήματος που δέχτηκε, το οποίο προήλθε  κατόπιν θραύσης κάβου πλοίου από το σημείο πρόσδεσης του (δέστρα) στην προβλήτα. 
Ο 47χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου,  για μηχανική βλάβη του Φ/Γ “MED SAMSUN'' σημαίας Τουρκίας, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Νάξου, με 19 μέλη πληρώματος.
Το ανωτέρω πλοίο είχε αγκυροβολήσει προσωρινά στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “MED SAMSUN'', μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης  από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL