Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Θάσο – Κλίση κατασχεμένου πλοίου στην Ελευσίνα – Έρευνες προς εντοπισμό και διάσωση ατόμου σε δυσχερή θέση στην Αρτέμιδα Αττικής

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Θάσο – Κλίση κατασχεμένου πλοίου στην Ελευσίνα – Έρευνες προς εντοπισμό και διάσωση ατόμου σε δυσχερή θέση στην Αρτέμιδα Αττικής 
 
 
           Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Θάσου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ'' Ν.Π. 12524, για δυσλειτουργία στο αριστερό σύστημα πρόωσης του πλοίου.
      Το εν λόγω πλοίο ήταν προσδεδεμένο στο λιμένα Θάσου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, κενό επιβατών.
        Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
 
              *****
     Κλίση είκοσι περίπου μοιρών διαπιστώθηκε πρωινές ώρες σήμερα  από στελέχη  της Λιμενικής Αρχής Ελευσίνας στο κατασχεμένο ΄΄NOOR  ONE'' σημαίας Τόνγκο.
       Το εν λόγω πλοίο βρίσκεται προσαραγμένο στη θαλάσσια περιοχή Βλύχας Ελευσίνας, επτά περίπου μέτρα από την ακτή  και σε βάθος δύο έως τρία μέτρα, ημιβυθισμένο στο πρυμναίο δεξιό μέρος του.            Γύρω από το πλοίο ποντίστηκε πλωτό φράγμα από ανάδοχο εταιρεία συνεργαζόμενη με τον Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνας Α.Ε..  
     Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.                                                                                                                           
                                                                                    *****
       Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού  Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεσημβρινές ώρες σήμερα, για 35χρονο χειριστή όρθιας κωπήλατης σανίδας (SUP) σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Αρτέμιδας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή (ΒΒΑ 9 Η' 10).
     Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο του Π.Ν.
   Ο άνδρας εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Βραυρώνας και ανασύρθηκε από δύο στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, καλά στην υγεία του.
  
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL