Συλλήψεις αλλοδαπών στη Χίο και στην Ηγουμενίτσα – Παροχή συνδρομής σε Τ/Χ σκάφος στη Σαλαμίνα - Επιστροφή Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Πειραιά προς αποβίβαση ασθενούς – Διακομιδή ασθενούς

Στη σύλληψη τριών (03)  αλλοδαπών, ηλικίας 22, 23 και 18 ετών  προέβησαν βραδινές ὠρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον λιμένα Χίου πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό τον Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος και ο 23χρονος   κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με την άμεση συνέργεια της 18χρονης, η οποία θα ταξίδευε μαζί τους και τους χορήγησε τα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας και Πειραιά  για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Τ/Χ σκάφους «ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑ» με έξι (06) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 2,3 ν.μ νότια νήσου Σαλαμίνας .
Άμεσα προς παροχή συνδρομής, έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,με τη συνδρομή του οποίου το ανωτέρω Τ/Χ κατέπλευσε στο λιμένα Αίας Κλαμπ Σαλαμίνας..
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε  ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας  απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.
*****
Ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά,  βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1΄΄ , ότι 68χρονος επιβάτης έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει με προορισμό τον λιμένα Ηρακλείου επέστρεψε  στον Πειραιά και αφού ο ανωτέρω 68χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ προκειμένου διακομιστεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, απέπλευσε προς εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακή διακομίστηκε, απογευματινές ώρες χθες, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745, 82χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL