Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε στη Μήθυμνα – Αλιευτικοί έλεγχοι στη Μυτιλήνη – Προσάραξη Ε/Π-Α/Κ σκάφους στο Ρέθυμνο

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε στη Μήθυμνα – Αλιευτικοί έλεγχοι στη Μυτιλήνη – 
Προσάραξη Ε/Π-Α/Κ σκάφους στο Ρέθυμνο 
 
          
Στον εντοπισμό δώδεκα (12) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας.
Οι ανωτέρω είχαν αποβιβαστεί στην περιοχή “ΕΦΤΑΛΟΥ” από πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, ο 29χρονος χειριστής της οποίας συνελήφθη μεταξύ αυτών.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
 
*****
 
Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν χθες από στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Καλλονής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης βεβαιώθηκαν οι εξής αλιευτικές παραβάσεις: 
Α. μία παράβαση σε επαγγελματικό οστρακαλιευτικό σκάφος παράκτιας αλιείας, διότι είχε αλιεύσει με τη χρήση του αλιευτικού εργαλείου “αργαλειός” υδρόβιους οργανισμούς, ήτοι 2 κιλά μουρμούρια και 7 κιλά σουπιές, οι οποίοι κατασχέθηκαν 
Β. δύο παραβάσεις σε ερασιτέχνες αλιείς υποβρύχιας αλιείας με ψαροντούφεκο, διότι είχαν αλιεύσει από κοινού 14 κιλά αλιευμάτων (τσιπούρες – σηκιοί), ενώ το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο για τους ερασιτέχνες ανέρχεται σε 5 κιλά ανά άτομο. Τα ως άνω αλιεύματα κατασχέθηκαν. 
Επιπροσθέτως, βεβαιώθηκαν δύο ακόμη παραβάσεις, η μία σε ερασιτεχνικό σκάφος που αφορά βεγγαλικά των οποίων είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης και η δεύτερη σε υποβρυχίως δραστηριοποιούμενο άτομο, χωρίς τον προβλεπόμενο σημαντήρα.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, ότι το Ε/Π-Α/Κ “ΑΜΑΛΙΑ” Σ.Ρ. 148, κατά τη διενέργεια αλιείας στη θαλάσσια περιοχή Ρεθύμνου, προσάραξε σε αβαθή.
Ἀμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσε τα ανωτέρω, καθώς και το Ε/Π-Α/Κ “ΑΜΑΛΙΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ” Ν.Ρ. 83, για παροχή συνδρομής, κατόπιν της οποίας το σκάφος αποκολλήθηκε και στη συνέχεια, με ίδια μέσα, μετέβη στη μαρίνα Ρεθύμνου προς ελλιμενισμό. Επί του σκάφους επέβαιναν δύο (02) ημεδαποί, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από τη Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΜΑΛΙΑ” μέχρι την επιθεώρησή του και τη διαπίστωση αποκατάστασης της αξιοπλοΐας του.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL