Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω – Τροχαίο ατύχημα στη Σάμο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στην Ίο

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω – Τροχαίο ατύχημα στη Σάμο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στην Ίο
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι ενός (21) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΨΑΛΙΔΙ'' ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.
 
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, στη χερσαία ζώνη λιμένα ν. Σάμου, όταν Ε.Ι.Χ όχημα, το οποίο οδηγούσε μια 56χρονη ημεδαπή με συνεπιβάτιδα μια 91χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τσιμεντένια βάση κολόνας φωτισμού.
Από το περιστατικό προκλήθηκε ο τραυματισμός των δύο επιβαινόντων, οι οποίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
 
*****
Στη σύλληψη εννέα (09) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη ελέγχου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, σε Φ/Γ όχημα με οδηγό έναν 52χρονο αλλοδαπό, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης εντός του χώρου του φορτίου του οχήματος, όπου βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένοι οκτώ (08) αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα, η άδεια κυκλοφορίας και τα κλειδιά του  εν λόγω οχήματος, μια (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας, καθώς και μια συσκευή gps/tablet. 
 
Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 23 και 37 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω αλλοδαπές κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' σημαίας Κύπρου,  το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Σύρο – Πάρο – Νάξο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Θηρασία – Θήρα – Ανάφη, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα Ίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον λιμένα Θήρας.
Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστεί ένας (01) επιβάτης, ο οποίος θα προωθηθεί στον προορισμό του με μέριμνα της εταιρείας.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL