Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Τροχαίο δυστύχημα στο Κιάτο – Κράτηση πλοίου στη Θεσσαλονίκη – Διακομιδές ασθενών

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Τροχαίο δυστύχημα στο Κιάτο – Κράτηση πλοίου στη Θεσσαλονίκη – Διακομιδές ασθενών
 
 
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 21, 22 και 18 ετών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος και ο 18χρονος κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα με την συνέργεια του 21χρονου ο οποίος τους συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί τους, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από την χώρα .
Επίσης, στη σύλληψη μιας 27χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή της σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε την 18-01-20 στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών στην Λυκοποριά Κορινθίας, όταν Ε.Ι.Χ. προσέκρουσε σε σταθμευμένο Φ.Ι.Χ. όχημα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 87χρονου οδηγού του πρώτου οχήματος.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου κατέληξε την 19-01-20.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
 
*****
Κατόπιν επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, στο M/V ''ORIENTAL QUEEN'' σημαίας Τανζανίας στο λιμένα Θεσσαλονίκης, από εξουσιοδοτημένο επιθεωρητή PSC/PARIS MOU, επιβλήθηκε το μέτρο κράτησης (DETENTION) λόγω διαπίστωσης σοβαρών ελλείψεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παραρτήματος ''Χ'' της ΚΟ 2009/16/ΕΚ.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-26χρονης από το λιμένα Κουκουναριών ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ'' Ν.ΣΚ. 148,
-81χρονου αλλοδαπού από το λιμένα ν. Αίγινας στο λιμένα Πειραιά, με το Ε/Γ-Υ/Γ ''ΒΕΝΟΥΣ Ι'' Ν.Π. 8037 και
-38χρονης από το λιμένα Άγνωντα ν. Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL