Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σαμοθράκη – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα – Κράτηση πλοίου στη Θεσσαλονίκη - Διακομιδές ασθενών

 Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη  - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σαμοθράκη – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα – Κράτηση πλοίου στη Θεσσαλονίκη - Διακομιδές ασθενών
 
Στον εντοπισμό δεκατριών (13) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στην περιοχή ''ΚΑΤΙΑΣ'' ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 29χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκατεσσάρων (14) αλλοδαπών προέβησαν,   πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Ζουράφα , πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λ/Τ Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.
*****
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας με τη συνδρομή στελεχών Π.Ο.ΔΙ.Ν. της οικείας Λιμενικής Αρχής στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ένας 27χρονος ως οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος καθώς και ο 27χρονος συνοδηγός του, μετέφεραν έναν 20χρονο, ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο και το όχημα.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 34 και 57 ετών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας – Επιτελικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας , στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω αλλοδαπές κατείχαν και επέδειξαν  ταξιδιωτικά έγγραφα, χωρίς όμως να διαθέτουν κανένα άλλο νόμιμο ταξιδιωτικό έγγραφο που να τους επιτρέπει τη νόμιμη παραμονή τους σε χώρο SCHENGEN.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
*****
Στο μέτρο της κράτησης καθώς και στις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, διότι κατόπιν επιθεώρησης από εξουσιοδοτημένο επιθεωρητή PSC/PARIS MOU που πραγματοποιήθηκε, στο M/V ''NECO C'' σημαίας Παναμά στον οικείο λιμένα, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παραρτήματος ''Χ'' της ΚΟ 2009/16/ΕΚ.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν,  σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
12χρονου από το λιμένα Κουκουναριών ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ'' Ν.ΣΚ. 148 και
45χρονου αλλοδαπού από το λιμένα Κουφονησίου στο λιμένα Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν.N. 64.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL