Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στην Κάλυμνο –

Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στην Κάλυμνο – Σύλληψη ημεδαπής για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη - Συλλήψεις οδηγών για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας 
 
Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Φ/Γ ''ADES'' σημαίας Παναμά, με επιβαίνοντες δεκατέσσερα (14) μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Καλύμνου.
Το ανωτέρω πλοίο ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ ''ΠΟΘΗΤΟΣ'' Ν.Π. 11615, το οποίο προσέδεσε με ασφάλεια στον εξωτερικό λιμένα ν. Καλύμνου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ADES'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.
 
*****
Στη σύλληψη μιας 42χρονης ημεδαπής, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών Κ-9 ''ΚΥΜ'', κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην ανωτέρω, βρέθηκε να κατέχει ένα (01) δέμα που περιείχε ένα γυάλινο δοχείο με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης καθαρού βάρους 85,00 γραμμαρίων.
Ακολούθησε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα στην οικία της ανωτέρω, όπου βρέθηκαν μία (01) πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης μικτού βάρους 5,30 γραμμαρίων και ένα (01) μεταλλικό κυτίο με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης καθαρού βάρους 0,50  γραμμαρίων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες καθώς και ένα (01) κινητό τηλέφωνο.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.
 
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Βόλου, 74χρονος οδηγός δικύκλου οχήματος, επί της παραλιακής οδού Αργοναυτών στο Βόλο.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, 50χρονος οδηγός δικύκλου οχήματος, επί της οδού Π. Κουντουριώτη στη Μυτιλήνη.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL